13.8 C
Dubrovnik
Subota, 26 studenoga, 2022

O srcu i ljubavi

Pitate li se nekad kako bi izgledao svijet vođen srcem, tj. ljubavlju? Ja često.

Imala sam dosta prilika na svom putu naći se u velikim grupama ljudi otvorenog srca, to je najdublja i najmoćnija čarolija koju sam ja doživjela. Zapravo, to je ono za čime svi žudimo a da možda ni ne znamo.

Puno se zadnjih godina znanstveno istražuje to bio-polje otvorenog srca. Sad se već instrumentima mjere zračenja srčane čakre i kemija u mozgu kad se meditacijom ili nekom drugom metodom srce otvori, tj. kad uspijemo pokrenuti određene nove bio-kemijske i energetske procese u srcu.

Efekt je vrlo konkretan, moćno rekonfigurira mozak i u stanju je aktivirati nove procese u našem DNK,  pokrenuti čudesna iscjeljenja i preobrazbe.

Ako već sve to znamo, što nas sprječava da to živimo i koristimo…?

Po mom iskustvu, to su mentalni obrasci i navike koji po ustaljenom protokolu aktiviraju svoje bio-kemijske procese stresa, osjećaj odvojenosti od života, a time i konstantne borbe s prirodnim tokovima vremena i cikličnosti.

Zadnjih par tjedana imali smo u gostima jednog južnoameričkog učitelja iz linije Inka. Vodio je razne krugove i ceremonije, podučavao nas načinima i učenjima svoji predaka. Njihov put je put srca, povezanosti sa svim što jest i život u ravnoteži s prirodom, svemirom i ciklusima vremena.

Jedno njihovo prastaro proročanstvo govori upravo o ovom vremenu kao o vremenu iscjeljivanja odvojenosti sjevera i juga, uma i srca. Pokazao nam je iskustveno kako to može izgledati kad spojimo oboje, dozvolimo duhu da vodi i upravlja, a mi se prepustimo srcu, njegovom vremenu i načinu.

Doživljaj je bio tako veličanstven a tako jednostavan i nježan, nenametljiv, a tako dubok da nam je svima presložio sve slojeve postojanja.

Ostavio nas je s vizijom vremena koje nadolazi, vremena potpuno druge frekvencije, frekvencije srca. Radujem se sad životu i budućnosti sad na jedan izoštreni način, s nekim unutarnjim mirom i povjerenjem u svemir.

Kako se pripremiti za to vrijeme, kako ga prizvati?

Ima puno puteva, meditacija, supstanci koje pomažu, ideologija koje obećavaju. Ovaj učitelj nas je učio putu zahvalnosti, ljubavi i razumijevanja prema bližnjima, putu strpljenja i skromnosti.

Ne puno drugačije od Isusa, zapravo. Svi putevi neminovno vode natrag ljubavi, izgleda.

Jednom me je netko učio da svakom svojom mišlju, riječju, djelom i propustom biramo ili ljubav ili strah. Pa birajmo. Svjesno. I put će se sam otvoriti.

Marija Grgurević je vlasnica holističkog fitness studija Elixir Vitae u Župi. Prije par godina ostavila je posao u event managementu i krenula je u podvig stvaranja jednog eksperimentalnog prostora za istraživanje nove paradigme života koji izlazi iz vlastitog kreativnog stvaranja i duhovnog rasta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA