28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNovom spasilačkom brodicom prevezen hitan pacijent sa Šipana

Novom spasilačkom brodicom prevezen hitan pacijent sa Šipana

Lučka kapetanija Dubrovnik danas je prevezla pacijenta sa Šipana kojemu je bio ugrožen život i to novom spasilačkom brodicom. Ukupno je to treća akcija hitnog medicinskog prijevoza novom brodicom.

-Akcija je pokrenuta je danas, 18. siječnja u 09.50 sati, temeljem zahtjeva Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije, koji je u dubrovačkoj Kapetaniji zaprimljen posredstvom MRCC Rijeka.

Akcija je izvršena spasilačkom brodicom iz sastava LK Dubrovnik, na koju je pacijent nakon pripreme za prijevoz, ukrcan u 10.55 sati s liječničkom pratnjom.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, pacijent je prevezen u luku Slano, kamo su pristali u 11.16 sati, nakon čega su djelatnici HMP Dubrovnik preuzeli pacijenta u daljnje postupanje, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Do danas obavljeno više od 70 intervencija

-Projekt brzih brodica hitne pomorske medicinske službe u vrijednosti od 10,1 milijuna eura, osiguranih iz EU sredstava i državnog proračuna, posljednjim trima intervencijama, koje do sada ukupno broje 70 hitnih medicinskih prijevoza, iznova potvrđuju njihovu najveću vrijednost – spašavanje ljudskih života. Uspješnost prijevoza brzim brodicama dvije pacijentice s otoka Brača i jedne pacijentice sa Šipana, kao i ostalih dosadašnjih intervencija, osigurana je zahvaljujući snažnoj međuresornoj suradnji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te županijskih ispostava. Stoga se ovom prilikom iznova zahvaljujemo svim djelatnicima nadležnih lučkih kapetanija, Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu, kao i županijskim timovima hitne medicine te nadležnim zdravstvenim ustanovama koji svi slijede jedan od kompasa ove Vlade – osiguravanje zdravlja i sigurnosti naših građana na otocima i priobalju, izjavio je ministar mora prometa i infratsrukture Oleg Butković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA