32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNovinari pitaju, Stožer odgovara - o plaćama liječnika, incidentu u Splitu, tržnicama

Novinari pitaju, Stožer odgovara – o plaćama liječnika, incidentu u Splitu, tržnicama

Na konferenciji za medije nacionalnog Stožera CZ, novinari su pitali i dobili odgovore na brojna pitanja.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na novinarski upit govorio je o posljedicama jučerašnjeg incidenta u Splitu – održavanju mise usprkos preporukama i mjerama, kao i napadu na novinarku.

“Svi uključeni nadležni su govorili na presici u Splitu o svećeniku, misi i maskiranima koji su pjevali. Ono što je obilježilo jučerašnji i današnji dan je da od tisuću 600 župa u RH je najveća većina se ponašala u skladu s uputama stožera. Najveći broj vjernika se držao uputa koje su date. Ja na tome svima zahvaljujem. Što se tiče Splita, znate da je policija reagirala na način koji je u skladu sa zakonom na način da je za trojicu podnesena kaznena prijava upravo zbog nasilnih radnji prema vašoj kolegici i d aje podijela i odgovarajuće prekršajne prijave. O jutrošnjoj misi sam razgovarao s načelnikom stožera civilne zaštite Bobanoom, nemam sve detalje. Činjenica je da je tamo bilo 15 ljudi, a preporuka je da se nigdje ne bi trebalo skupiti više od 5 ljudi”, kazao je ministar te je dodao kako su protiv tri osobe podignute kaznene prijave te protiv jedne prekršajna prijava.

Također je iznio i podatke o kršenju samoizolacije, kojih je u posljednja 24 sata bilo 12. Dok je čak 331 osoba pokušala, bez propusnice, napustiti prebivalište.

Krunoslav Capak odgovotio je na pitanja o otvaranju tržnica i dužem radnom vremenu trgovina

“Intencija ovog stožera je bila da u predblagdansko vrijeme građani nabave svježe domaće proizvode, a trebamo voditi brigu i o gospodarskim aspektima. Balansiramo između mjera. To je bila naša intencija, mi pratimo pažljivo situaciju i naravno da s nekom od slika s tržnica nismo zadovoljni. Mi ćemo inzistirati na tome da se točno sukladno uputama organiziraju tržnice. Ukoliko se pokaže da se mjere ne poštivaju, trebamo razgovarati o tome da ili zatvorimo tržnice ili drugačije organiziramo rad”, rekao je Capak. Na pitanje o radnom vremenu trgovina, kazao je kako je on od sutra u jednoj smjeni od 8 do 17 sati.

Ministar Beroš odgovorio je na pitanje o smanjenju plaća liječnicima u KBC Rebro

“I iz drugih bolnica smo dobili takve informacije. Svi oni koji su odradili posao bit će plaćeni, a odluka o plaćama je u ingerenciji ravnatelja. Bio sam u kontaktu s ravnateljem Ćorušićem. Dio djelatnika bio je kod kuće i čuvali smo ih, izvjesno je da ti ljudi ne mogu dobivati dodatke i prekovremene sate. Ali kada dobijemo dokumentaciju, sve ćemo provjeriti”, rekao je Beroš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA