31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaNovi mediji u kulturi: edukacija o medijskoj pismenosti

Novi mediji u kulturi: edukacija o medijskoj pismenosti

Knjižničarsko društvo Dubrovnik u suradnji sa Županijskom matičnom razvojnom službom Dubrovačkih knjižnica organizira tečaj Novi mediji – novi izazovi koji će se održati 17. studenoga 2022. od 10 do 13 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Tečaj je namijenjen knjižničarima narodnih i školskih knjižnica te ostalim djelatnicima u kulturi i obrazovanju koji žele proširiti svoje medijske kompetencije i provoditi programe medijske pismenosti, a nastavak je i proširenje programa Edukacija o medijskoj pismenosti knjižničara koji se u Dubrovačkim knjižnicama održao u ožujku ove godine. Voditelji tečaja su dr.sc. Mato Brautović, pročelnik i redoviti profesor na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku i dr. med. Matija Čale-Mratović, liječnica, specijalistica školske medicine, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, dugogodišnja voditeljica brojnih preventivnih programa namijenjenih djeci i mladima.

Medijska pismenost smatra se jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća. Cilj je edukacije osvješćivanje o važnosti vidljivosti kulturnih ustanova u medijskom prostoru te stjecanje medijskih kompetencija među djelatnicima kulturnih i obrazovnih djelatnosti te povezivanje i razmjena iskustava sa stručnjacima različitih djelatnosti i usklađivanje djelatnosti promicanja i provođenja programa medijskog opismenjavanja kao ključnog programa cjeloživotnog učenja.

Prijave se primaju do 14. studenoga 2022. na e-adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr

Nakon završetka tečaja polaznici će dobiti potvrde o sudjelovanju.

Program se održava uz potporu Ministarstva kulture RH i Dubrovačko-neretvanske županije.

Voditelji:

Dr.sc. Mato Brautović pročelnik je i redoviti  je profesor na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku. Tijekom akademske godine 2009./2010. stručno se usavršavao na College of Journalism and Communication University of Florida i The Poynter Institute iz SAD-a u sklopu Fulbright Visiting Scholar programa. Održao je gostujuća predavanja na velikom broju svjetskih sveučilišta, među ostalim i na University of Florida (SAD), Mississippi State University (SAD), Missouri State University (SAD), University of Missouri-St. Louis (SAD), Linnaeus University (Švedska), Leeds Metropolitan University (Velika Britanija), European University Institute (Italija) i dr. Predavao je kolegije iz novih medija, medijske konvergencije, online novinarstva, odnosa s javnošću, medija i nacionalne sigurnosti i dr. na preddiplomskoj, diplomskoj i postdiplomskoj razini na Sveučilištu u Dubrovniku, Sveučilištu u Zagrebu, Sveučilištu u Splitu, Sveučilištu Crna Gora, University of Florida i Linnaeus University.

Dr. med. Matija Čale-Mratović, liječnica, specijalistica školske medicine, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, dugogodišnja voditeljica brojnih preventivnih programa namijenjenih djeci i mladima.  Medicinski fakultet završila je u Zagrebu 1981., nakon čega su slijedile specijalizacija iz Školske medicine (1988.-1991.), Postdiplomski tečaj unaprjeđenja zdravlja za mlade (Valencia, 1991.), Postdiplomski studij iz javnog zdravlja (Albany, University of New York, 1995.), Postdiplomski tečaj Rukovođenje i Upravljanje za zdravlje u lokalnoj zajednici (Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar u suradnji s CDC (Centar za kontrolu bolesti) – Atlanta,USA, 2002.-2003.), Postdiplomski studij iz javnog zdravstva (2005.-2006.) te dodatne edukacije:  Realitetna terapija (Institut za realitetnu terapiju (Los Angeles California), 1990.-1993), Edukacija za psihosocijalnu pomoć stradalnicima rata u organizaciji Vlade Republike Hrvatske (1995.) i  NLP (Neurolingvističko programiranje) Basic (Zagreb) i NLP Master Practitioner training York-Engleska (1997.-1998.)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA