23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNOVA RASVJETA ZA KAZALIŠTE Tišljarić: nije se ulagalo više od 30 godina

NOVA RASVJETA ZA KAZALIŠTE Tišljarić: nije se ulagalo više od 30 godina

Ravnatelj Kazališta Marina Držića, Paolo Tišljarić kazao je kako je iznimno zadovoljan s ugovorm koji su danas potpisali u Maloj vjećnici, a kojim Kazalište dobiva 150 tisuća kuna za novu rasvjetu. Prošle godine promijenjen je već jedan dio rasvjete koje je bilo u gledalištu, a sada će s novcima koje su dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sanirati dio opreme koji se nalazi na samoj sceni.


-Želim se zahvaliti Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. S ovime će se poboljšati uvjeti u Kazalištu, ali istovremeno i uvjeti predstava koje će se u budućnosti raditi u samom kazalištu. Pohvalio bih ravnatelja koji radi sjajan posao, vidimo da je sve više i više predstava, a ljudi su se vratili u teatar. Brojni problemi su mučili teatar, a sada su ti problemi iza nas – kazao je uvodno gradonačelnik Mato Franković.

-Uručiti ćemo ugovor vrijedan 150 tisuća kuna kojim će se značajno unaprijediti oprema, posebice rasvjeta u KMD. Ovaj dio je iz nacionalnih sredstava, prošle godine Ministarstvo je u istu svrhu dodijelilo 90 tisuća kuna KMD-u, a ovo je druga faza obnove rasvjete. Želim pohvaliti Grad Dubrovnik koji je u zadnje tri godine u mandatu gradonačelnika Mata Frankovića značajno povećao količinu aplikacija na natječaje – rekla je državna tajnica u Ministarstvu regionalnog ravoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić.

Pomalo se obnavlja rasvjeta, a ravnatelj je istaknuo kako bi na red trebala doći i obnova same zgrade, koja je u lošem stanju.

-U naše se kazalište u ovome smislu nije ulagalo više od 30 godina tako da će ovo znatno unaprijediti kvalitetu naše produkcije, a doprinijeti će i energetskoj učinkovitosti kazališta. Cijela ekipa u kazalištu je jako sretna zbog ovih promjena koje radimo. Prošle godine smo promijenili dio opreme koji je bio u samom gledalištu kazališta i zbog te zastarjelosti je strašno zagrijavao kupolu i ugrožavao sliku Bukovca koji je najvrjedniji dio naše imovine. Ove godine ćemo sanirati dio opreme koji se nalazi na samoj sceni i tu ćemo završiti s energetskim dijelom obnove rasvjete, a pred nama je onda daljnje ulaganje u zgradu jer je zgrada u prilično lošem stanju – rekao je ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA