31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNOVA PRAVILA: Više ne trebate propusnice kao prije...

NOVA PRAVILA: Više ne trebate propusnice kao prije…

Na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije od 20. travnja 2020. godine ukida se nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebìvaliśta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije, na način da se nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka ukine za tri područja kako su definirana ovom Odlukom. Ovu odluku potpisao je i potvrdio načelnik stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Nužna mjera iz ove Odluke ukida se za:

  • Šire dubrovačko područje koje obuhvaća Grad Dubrovnik, Općinu Dubrovačko Primorje, Općinu Župa Dubrovačka i Općinu Konavle;
  • Područje poluotoka Pelješca i otoka Dubrovačko-neretvanske županije koje obuhvaća Općinu Ston, Općinu Janjina, Općinu Trpanj, Općinu Orebić, Grad Korčulu, Općinu Smokvica, Općinu Vela Luka, Općinu Blato, Općinu Lumbarda, Općinu Lastovo i Općinu Mljet.
  • Područje Doline Neretve koje obuhvaća Grad Metković, Grad Ploče, Grad Opuzen, Općinu Kula Norinska, Općinu Pojezerje, Općinu Zažablje i Općinu Slivno.

Od dana ukidanja mjere napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područja iz ove Odluke, e-Propusnica je potrebna samo za odlazak s jednog područja na drugo područje ilí na područje druge županije.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama.

Podjela županije u 3 zone donesena je na temelju prvenstveno epidemiološke procjene, ali i prirodnih i zemljopisnih čimbenika. Podjela u zone ne isključuje primjenu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu koja propisuje da prijevoz osoba na otok nije dopušten nijednom vrstom prijevoza. 

Dosadašnji punktovi se ukidaju danas, evo gdje će biti šest novih punktova…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA