18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaSportNositelji zlatnih medalja iz tri generacije s učenicima OŠ Cavtat proslavili Olimpijski...

Nositelji zlatnih medalja iz tri generacije s učenicima OŠ Cavtat proslavili Olimpijski dan

Osnovna škola Cavtat danas je imala osobite goste. Povodom Dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (10. rujna) posjetili su ih vaterpolisti, nositelji olimpijskih odličja Luko Vezilić, Goran Sukno i Maro Balić u pratnji predsjednika Vaterpolo kluba Cavtat Gašpara Butigana.

Luko Vezilić, nositelj je srebrne medalje iz Moskve 1980., vaterpolist Juga i reprezentativac. Goran Sukno nositelj je zlata iz Los Angelesa 1984. danas je sportski direktor VK Jug. Maro Balić nositelj je zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. Svi su oni jedan drugom bili uzori kao i onima koji su se ispričali zbog nedolaska, a to su Miho Bošković i Paulo Obradović.
Druženje je započelo i završilo uz cavtatsku himnu vaterpolu Od Ferala sve do ponte ne dajemo nikom konte…

-Učenici su pripremili pitanja te se iz odgovora potvrdilo da je bilo koji sport važan i koristan, te su gotovo svi učenici u dvorani podigli ruku da i sami treniraju. Učenicima je naglašeno da je škola vrlo važna i da treba biti na prvom mjestu, a onda i sport uz što više tjelesne kulture u školi.

Vrijeme je bilo kratko za nabrojiti sve uspjehe, rezultate, odličja i priznanja naših sugovornika koje su zaslužili kroz svoje sportsko djelovanje. Urezuje se u sjećanje i rečenica koju je izrekao gospodin Sukno da je „bubicu“ da će jednom biti olimpijac odredio kao svoj cilj još u desetoj godini te je potaknuo učenike da i oni tako odrede, a s jakom motivacijom i ciljem stižu i medalje.

Spomenuli smo brojne bivše učenike naše škole i entuzijastične trenere cavtatskog kluba koji su i u drugim područjima života uspješni. Njihovi sportski rezultati zadužili su Hrvatsku te će se o svim ovim talentima ostati zauvijek zapamćeni i zapisani u povijesti sporta.
Naši sugovornici su se izvrsno snašli u razgovoru s učenicima napustivši svoju jutarnju rutinu, iz zone komfora podno skalina svetoga Nikole čime smo bili iznimno počašćeni i ovim se putem još jednom zahvaljujemo, poručuju iz Osnovne škole Cavtat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA