25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNiko Kapetanić: važno je krenut u izradu projekta i obnovu Imperijala, a...

Niko Kapetanić: važno je krenut u izradu projekta i obnovu Imperijala, a novac “će doći”….

Nakon što im je upućeno otvoreno pismo sa zamolbom da razmisle o obnovi Tvrđave Imperijal na Srđu, nakon što je raskinut ugovor o koncesiji s tvrtkom Razvoj golf, Niko Kapetanić, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine kratko kaže kako to nikada nije bilo sporno, te kako su svoju spremnost iskazivali dosad i javno nekoliko puta.

-I prije smo govorili kako bismo bili spremni krenuti u obnovu Tvrđave Imperijal na Srđu, ali kad se steknu uvjeti. To podrazumijeva kada vlasnik od nas zatraži razgovor na tu temu, a vjerujte da ćemo se s Gradom o tome veoma brzo dogovoriti. Spremni smo krenuti u izradu projekta i obnovu, a novac će doći … – kazao je Niko Kapetanić, dodajući.

-Svjesni smo u kakvim smo svi zajedno neprilikama, ostali smo bez prihoda a imamo nekoliko započetih projekata koje moramo dovršiti. Usprkos svemu tome siguran sam da bi se obnova Tvrđave Imperijal našla među našim prioritetima jer smo svjesni njenog značenja – zaključio je Kapetanić.

A mi bismo mogli dodati kako je šteta toliko izgubljenih godina u kojima se dosad znanjem i iskustvom u obnovi koje ima Društvo prijatelja i novcem kojim je raspolagao Tvrđava Imperijal na Srđu već nije obnovila. I svojim Muzejom Domovinskog rata postala i spomenikom i ponosom dubrovačkih branitelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA