14 C
Dubrovnik
Petak, 7 svibnja, 2021
NaslovnicaLifestyleNikica Anić: Moj pljesak ide klincima koji su odjednom postali "online studenti"...

Nikica Anić: Moj pljesak ide klincima koji su odjednom postali “online studenti” iz svojih soba

Nikica Anić, nastavnica dubrovačke Gimnazije na svom je FB profilu napisala zanimljiv status, koji je posvetila svojim i svim drugim učenicima, koji su zadnja dva tjedna postali odgovorni online đaci. Njezin status prenosimo u cijelosti.

“MOJ PLJESAK danas ide svoj onoj djeci koja su danima zatvorena u svojim domovima, izolirana od svojih prijatelja, daleko od učionica u kojima se smiju, žamore, započinju prve ljubavi, stvaraju prva prijateljstva.

Moj pljesak ide onoj djeci od koje se preko noći očekuje da sve to zanemare, da uče na načine koje do sada nisu poznavali, da provode dane ispred kompjutera, iako smo im do jučer to branili govoreći da je nezdravo toliko piljiti u ekran, da strpljivo rješavaju sve silne zadatke koje im mi u strahu da nećemo stići gradivo šaljemo.

Moj pljesak ide generaciji maturanata koji još ne znaju ništa o ispitima mature, generaciji koja neće imati norijadu, dan u kojem se opraštaju od škole, jednog načina života koji je trajao 12 godina.

Moj pljesak ide tim manjim ili većim klincima koji su odjednom postali “online studenti” i od kojih odjednom očekujemo da su odrasli, zreli i da iz svojih soba, dnevnih boravaka ili već odakle izvršavaju zadatke u rokovima u vremenu u kojem i sami ne znamo za rokove, za sutra.

Zato zaplješćimo večeras, a i svaki dan svoj toj djeci koja se snalaze, trude, pokušavaju, noseći se s nepoznatim, s roditeljima koji su bez posla, u strahu za sutra, nastavnicima koji i sami imaju svoje online more. Oni sve to vide i osjećaju.

Zaplješćimo djetinjstvu i mladosti koje, realno nećemo poučiti puno iz školskog kurikuluma, ali možemo poučiti toleranciji, ljudskosti, humanosti, strpljenju. Držite se djeco! I ostanite vedri! Plješćemo svi za vas i vaše sutra!”, napisala je Nikica Anić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić