Nema novooboljelih u Županiji, najavljeno ublažavanje mjera

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Odnosno 145 uzoraka u posljednja dva dana koji su poslani u Zagreb, uključujući one iz doma Josipovac i doma za starije u Metkoviću su negativni. Jučer je preminula jedna osoba, štićenica doma u Pločama, a članovi stožera su obitelji izrazili sućut.

“Situacija u domovima je zasad stabilna. Metoda testiranja zaposlenika domova prije nego što preuzmu smjene pokazala se učinkovitom”, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Preminula je 92- godišnjakinja s težom kliničkom slikom, ona je četvrta osoba iz Doma u Pločama, koja je preminula u dubrovačkoj bolnici. Ukupno je 110 zaraženih u našoj županiji.

“Dosad je testirano 1344 osoba, 145 uzoraka u dva dana je poslano na testiranje i svi su negativni. Hospitalizirano je 28 osoba od čega 20 u dubrovačkoj bolnici, od kojih jedna na intenzivnoj njezi, ali nije intubirana te 8 osoba u Studentskom domu. Danas je još jedna osoba izliječena, ukupno njih 16 od početka epidemije. Stožer je jutros donio prijedlog o ublažavanju mjera zabrane kretanja izvan mjesta prebivališta. Kao što smo najavljivali podjelu županije na tri područja Grad, Konavle, Župa i Primorje jedna, druga zona je dolina Neretve, a treća otoci i Pelješac. Unutar zona će se moći neometano kretati. Za otoke i dalje vrijedi posebna propusnica. Prijedlog je upućen Nacionalnom stožeru na odobrenje”, kazao je načelnik stožera Cebalo.

“Očekujemo da će tijekom dana Odluka biti donesena i da će se tijekom sutrašnjeg dana kretanje bez propusnica unutar ovih zona početi provoditi, a između ovih područja svakako će i dalje biti potrebne e-propusnice”, istaknuo je Cebalo, dodavši kako su se sve jednice lokalne samouprave složile s ovim prijedlogom.

Ravnatelj OB Dubronik Mario Bekić kazao je kako je stanje osobe u respiracijskom centru u Splitu teško, ali osoba nije intubirana. I dalje su jedna sestra i liječnik iz Bolnice na bolovanju zbog zaraze te je od jučer jedna sestra u izolaciji.

“58 korisnika i djelatnika u domu za starije u Metkoviću, 40 u Josipovcu i sedam Doma za starije u Konavlima su testirani i svi su negativni. Nije došlo do daljnjeg proboje virusa u domovima”, kazao je ravnatelj ZZJZ DNŽ Mato Lakić.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević kazao je kako će doći do ukidanja policijskih pnktova, koji će se prebaciti na druge lokacije, po potrebi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.