29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNema novih zaraženih, 11 nalaza će stići tijekom dana

Nema novih zaraženih, 11 nalaza će stići tijekom dana

Stožer civilne zaštite DNŽ na redovitoj konferenciji za novinare u 11 sati izvijestio je kako u našoj županiji zasad nema novozaraženih te je ukupno 22 zaraženih od kojih je 7 hospitalizirano. Troje ljudi je uhvaćeno u kršenju samoizolacije.

Župan Dobroslavić kazao je uvodno kako danas imamo u DNŽ jednako ozbiljnu situaciju.

“Nemamo zasad novooboljelih s tim da se čekaju nalazi za 11 uzoraka. Imamo 22 oboljela , kao i jučer, ali očekujemo da će broj rasti.

Primijetili smo odgovornije ponašanje građana, ali imamo i nova tri slučaja kršenja samoizolacije. To je neprihvatljivo. Mogu poručiti tim maloumnim ljudima da prestanu to raditi jer tako pucaju u ljude. Kaznit će Vas Bog , ali i institucije ove države. Zahvalio bi svima koji sudjeluju u radu Stožera, prije svega zdravstvenom osoblju, potom policiji, vatrogascima, inspektorima… Mi ćemo se izboriti protiv virusa, ali se trebamo potruditi da ta cijena bude što niža”, kazao je župan.

Joško Cebalo, zamjenik župana i predsjednik Stožera, kazao je kako je dosad na testiranje poslano 137 uzoraka.

“Karantenu je napustilo dvoje američkih državljana, kojima je prijevoz osiguran u dogovoru s američkom ambasadom, a u karanteni je sada ostalo 5 osoba”, kazao je Cebalo.

Ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić, kazao je kako je 7 pozitivnih, koji su hospitalizirani, stabilnog općeg stanja.

“Vade se uzorci za neke vanjske pacijente, 15 je zaraženih u samoizolaciji. Bolestan je jedan liječnik, a naših je 14 liječnika i medicinskih sestara u samoizolaciji jer su neki bili u zagrebačkim bolnicama u kontaktu sa zaraženima”, kazao je Bekić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA