29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNekretnine i dalje najskuplje u Dubrovniku, kvadrat ide i do 8 tisuća...

Nekretnine i dalje najskuplje u Dubrovniku, kvadrat ide i do 8 tisuća eura

Za jesene su najavljena poskupljenja gotovo svega, a velike promjene bi trebale doživjeti i cijene nekretnina. Ono što se neće mjenjati je činjenica da su najskuplji kvadrati u Hrvatskoj na dubrovačkom području. Cijene su već sada nedohvatljive za većinu mladih obitelji, a prema najavama, cijene će samo rasti, navodi HRT.

Cijene dubrovačkih kvadrata za većinu su nedostupne.

Cijene dubrovačkih kvadrata za većinu su nedostupne, a i dalje rastu.

– Sada je već cijena preko 4000 eura, neka srednja, jako visoko. Potražnja je veća nego ponuda, rekao je Frano Bezić, vlasnik agencije za nekretnine.

Cijena od 4 tisuće eura po kvadratu odnosi se na manje atraktivne dijelove grada. Za Ploče ili Lapad cijene su i dvostruke veće. 

– Ima jako puno naših ljudi, međutim ima i dosta stranaca. Ponovno su se stranci pojavili i željeli kupovati, pogotovo skuplje nekretnine koje se nalaze na području Ploča ili eventualno uz more negdje, rekao je Bezić.

Jedan je od glavnih razloga ovakvih cijena mala ponuda, odnosno malen broj novogradnji.

– Nama i dalje su cijene građevinskih materijala u porastu, nedostaje građevinskog materijala; vlada neizvjesnost i naravno da su i građevinari ukalkulirali i taj faktor u svoje izlazne cijene. S druge strane imamo određeni i zastoj s izdavanjem građevinskih dozvola; onda opet, s treće strane, imamo povećanje potražnje, istaknula je Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik, HGK.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA