29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNe krećite na put, snijeg i bura odsjekli Dalmaciju od unutrašnjosti

Ne krećite na put, snijeg i bura odsjekli Dalmaciju od unutrašnjosti

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno NEMA slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto – javljaju iz HAK-a.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; DC1 Gračac-Knin; DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; DC27 Gračac-Obrovac; DC42 u mjestu Poljanak; DC50 Gračac-Gospić; (zbog vijavice) DC25 Gospić-Karlobag;DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; DC 429 Selište Drežničko-Prijeboj;ŽC5217 Dobroselo-Mazin; ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo); ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko;

Samo za osobna vozila otvorene su:
dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke, te na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba);Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)- Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupinu vozila).

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:
trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto; trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto. Prometna policija povremeno isključuje vozila na pojedinim čvorovima na autocesti A1, ovisno o priljevu vozila.

Molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme – stoji na stranici HAK-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA