18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaCrna kronikaNavodio ga na lažno svjedočenje i za to mu nudio 1000 eura

Navodio ga na lažno svjedočenje i za to mu nudio 1000 eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 25-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo „Sprječavanje dokazivanja“, javljaju iz Pu dubrovačko – neretvanske.

Naime,  tijekom poslijepodnevnih sati u petak, 18. ožujka, osumnjičeni 25-godišnjak je, raspoređujući vozila na trajektnom pristaništu u Orebiću, ušao u verbalni sukob s 64-godišnjim putnikom zbog nesuglasica oko ukrcajnog reda.

Budući je utvrđeno kako su tijekom navedenog sukoba obojica muškaraca međusobnim vrijeđanjem i vikom narušavali javni red i mir  prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon dovršetka prekršajnog postupka osumnjičeni 25-godišnjak je sutradan prišao jednoj od osoba koja je bila na mjestu događaja i pokušao ga nagovoriti da lažno svjedoči u njegovu korist rekavši mu da ga  je naveo kao krunskog svjedoka u prekršajnom postupku.

Osumnjičeni je od spomenute osobe tražio da u svom svjedočenju navede kako on nije prvi započeo sukob te mu točno naveo što bi trebao reći u svom iskazu i za to mu nudio novčanu naknadu od 1000 eura. Isto traženje osumnjčeni je ponovio i sljedećeg dana, a spomenuta osoba je odbila oba prijedloga pojasnivši kako nije svjedočio sukobu jer se u tom trenutku nalazio na većoj udaljenosti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA