16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaLifestyleNataša Brailo i Zrinka Šapro su odradile svoju prvu vodičku turu po...

Nataša Brailo i Zrinka Šapro su odradile svoju prvu vodičku turu po Gradu – Brazilci oduševljeni

Više manje svi već osjećamo posljedice korona krize, a među onima koji su najviše pogođeni zasigurno su turistički vodiči. Nemaju velika očekivanja i nade od sezone koja je pred nama, ali ipak ne stoje skrštenih ruku i sami se angažiraju pokušavajući preko društvenih mreža svijetu pokazati Dubrovnik. Osim što tako promoviraju Grad, prakticiraju i jezik i znanje koji će svi se nadaju što prije prenositi “uživo”, a ne preko “mreže”.

Nataša Brailo i Zrinka Šapro zaljubljenice su u Grad i portugalski jezik, a preko Instagram profila Dubrovnikemportugues svoju prvu ovogodišnju turu već su odradile. Bila je to klasična vodička tura. Izmjenjivale su se i obilazile znamenitosti – od Pila kao uvoda i polazne točke, preko prikaza strukture Grada na mapi, Velike Onofrijeve fontane, Franjevačkog samostana Male Braće, ulice Prijeko, Žudioske ulice, Luže i Svetog Vlaha prema Kneževom Dvoru i Katedrali, turu su završile uz Jezuite i male detalje iz Game of Thronesa, a na kraju su pratitelje ‘’počastile’’ zalaskom sunca na Buži – Odgovarale su i na pitanja zainteresiranih. Bilo im je i vruće, sve je isto kao i lani, samo su njihovi gosti, svih 1500 njihovu turu pratili online. I nisu dobile bakšiš … 

“Htjele smo im pokazati Grad jer je u Brazilu sada teška situacija, da im malo skrenemo misli i da vide da karantena ne traje vječno. Htjele smo im i pokazati da je Dubrovnik osim što je grad kulture, povijesti, tradicije i siguran od korona virusa. Nakon ture dobile smo nekoliko upita od Brazilaca koji žive u Europi i planiraju posjetiti Hrvatsku, ali o tom po tom”, kazala je Zrinka Šapro.  

Turistički vodički kao virtualni ambasadori

“Htjela bih pohvaliti i istaknuti važnost pojedinaca koji su se u ovo teško doba prometnuli u prave virtualne ambasadore našeg Grada. Ne očekujem da ćemo se ove godine vratiti turama “uživo”, možda se tek pokoja dogodi, ali zato smo spremne za sljedeću sezonu, od koje očekujemo puno. Dotad ćemo se usavršavati, pokušati smisliti nešto novo i naravno, nastaviti s našim virtualnim turama koje u jedan dan već imaju oko 1500 pregleda. Sljedeća posta nam je Lovrijenac, pratite nas ako vam bude prilika, Grad je prelijep na bilo kojem jeziku” jasna je bila Nataša u svom zaključku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA