31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNARANČINI I RIJEČI U DOMU DOMUS CHRISTI: članice Lions kluba Sv. Vlaho...

NARANČINI I RIJEČI U DOMU DOMUS CHRISTI: članice Lions kluba Sv. Vlaho čitale probrane tekstove o Gradu i Festi štićenicima doma

Dirljivo i emotivno. Te dvije riječi najljepše opisuju i dočaravaju ozračje današnjeg susreta članica Lions kluba sv. Vlaho i štićenika Doma za starije osobe Domus Christi u Gradu.

Osim pune košare naranača i narančina koja je narančasto obojala i mirisom natopila dom dragih osoba treće životne dobi, Lionese su recitirale i zabavne i nostalgične ulomke iz eseja i stihove posvećene Gradu i Parcu.

Izbor iz djela Luka Paljetka, Marija Nardelija, Tereze Gović, Nade Skatolini, te nekih nepoznatih autora odabrala je Brigita Masle, koja je sa Lionesama Dolores, Darijom, Ankicom, te dvjema Lucijama i interpretirala tekstove.

Divan susret uz simboličan poklon izazvao je veselje u Domu, a nije izostao ni divan osjećaj Lionesa koje su svoje vrijeme poklonile drugome – a kad poklanjaš drugome, najviše dobra napraviš upravo sebi!

Bio je ovo prvi ovakav “event” koji je organizirao LC Sveti Vlaho, ali zasigurno ne i posljednji. Prije bi se moglo reći ovo je tek početak ovakve vrste djelovanja kluba koji je u dubrovačkoj javnosti poznat po organizaciji humanitarnih akcija za potrebite naše sugrađane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA