29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 5 srpnja, 2022
NaslovnicaVijestiTUŽNA VIJEST Napustio nas je Davor Gjivoje

TUŽNA VIJEST Napustio nas je Davor Gjivoje

Nakon kratke i teške bolesti, napustio nas je Davor Gjivoje, stručnjak za turizam, dobitnik počasnog doktorat Libertas International Universityja, za zasluge u razvoju hrvatskog turizam, čovjek koji je u mnogome zaslužan za razvoj dubrovačkog turizma u 70-im godinama.

Po njegovim vodstvom Atlas je od male agencije od dvije poslovnice i 39 zaposlenih u osam godina postao najveća turistička agencija u bivšoj državi sa sjedištem u Dubrovniku.

“Atlas je moj najdraži uspjeh i moja najbolnija točka. S 24. godine, nakon magisterija počeo sam raditi u Atlasu i to zahvaljujući svome ocu. Tada sam dobio jako dobru ponudu od jedne stare engleske firme da radim kao voditelj kružnih putovanja, što sam tijekom studija za njih već povremeno i radio. Govorio sam dobro engleski,i  pomalo već zaboravljeni njemački, francuski i talijanski, a volio sam uvijek rad s ljudima, pogotovo kao mladić. Moj otac, profesor Gjivoje, jako mudar čovjek, tada mi je rekao da me traže i u Atlasu. Mislio sam je li lud, ovdje mi nude odlične pare, a ja da idem u Atlas? “Sine tebi  je ova zemlja dala besplatno obrazovanje, studij i magisterij, ne misliš li da si dužan barem joj jednu godinu vratit?”, rekao mi je.  Poslušao sam ga, jer je bio strašno pametan, uporan i tvrdoglav čovjek.

Nakon godinu dana u Atlasu nisam ni pomišljao na neki drugi posao. Uskoro sam postao komercijalni direktor, a potom i izvršni direktor. U 8 godina od dvije poslovnice i 39 zaposlenih,  2 autobusa i jednog broda, Atlas je postao najjača agencija u bivšoj državi s preko 1000 zaposlenih, sa stotinom autobusa, 45 ureda u zemlji i filijalama u New Yorku, Londonu i Njemačkoj”, kazao je Gjivoje 2016. u razgovoru za Dubrovniknet novinarki Katarini Fiorović.

LEGENDA “ATLASA”, DAVOR GJIVOJE: Za svaki uspjeh zaslužna je dobra ekipa, sam možeš samo napisati knjigu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA