28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNapustila nas je profesorica Katica Radović

Napustila nas je profesorica Katica Radović

Napustila nas je dugogodišnja profesorica matematike i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik od 2000. do 2011. Katica Radović.

-Katica Radović rođena je 1946. godine u Dubrovniku gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu 1969. godine. Dugi niz godina djeluje kao profesor matematike u dubrovačkim školama. Nakon prestanka djelovanja Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje 1992. godine radi kao profesor matematike u Gimnaziji Dubrovnik. Za ravnateljicu Gimnazije Dubrovnik izabrana je 2000. godine te je uspješno obnašala dužnost do odlaska u mirovinu 2011. godine.

Za vrijeme njenog mandata zgrada gimnazije je prošla opsežnu obnovu te se potkrovlje zgrade prenamijenilo u nastavne svrhe zbog većeg broja učenika. Također Škola se prilagodila učenicima s invaliditetom izgradnjom dizala. Škola postiže iznimne rezultate na natjecanjima i projektima kojima se afirmira ugled Škole u gradu i državi.

Odgojila je generacije gimnazijalaca koji se i danas s velikim poštovanjem sjećaju svoje omiljene profesorice. Katica Radović iznenada je preminula jutros, 2. prosinca 2022. Ostavila je velik trag u našoj Školi i našim mislima. Njezina predanost, posvećenost svakom djelatniku i učeniku neće biti zaboravljena. Počivala u Miru, napisali su na FB stranici Gimnazije Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA