27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNapravljeni su prvi koraci prema uređenju Konavoskog eko parka

Napravljeni su prvi koraci prema uređenju Konavoskog eko parka

U organizaciji Agroturizma Konavle dr.sc. Ines Hrdalo, profesorica s Odsjeka za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu Agronomskog fakulteta u Zagrebu, održala je predavanje “Važnost kroajobrazne arhitekture pri uređenju javnih površina”. Naglasila je ulogu javnih prostora za zajednicu te važnost bioraznolikosti u krajobraznom uređenju. Predstavila je i zoning prostora budućeg “Konavoskog eko parka”.

Svi sudionici prvo su organizirano obišli lokaciju parka, a nakon izlaganja ideje i predavanja mogli su dati i svoje prijedloge za izradu projektnog plana. Predavanje se održalo u kušaonici vina Vodopić.

„Konavoski eko park” prvenstveno je namijenjen lokalnom stanovništvu i posjetiteljima sa željom da postane centralno mjesto druženja u prirodi, javnih događanja, manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica i škole u prirodi, a moći će poslužiti i kao poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta i promociju poljoprivrede.

Ovaj projekt do sada su podržale Općina Konavle, s kojom je Agroturizam Konavle prošle godine potpisao sporazum o partnerstvu na projektu „Konavoski ekološki park”, Ministarstvo poljoprivrede RH koje je kroz projekt „Gledam svoje Konavle 3″ osiguralo financijska sredstva namijenjena i raščišćavanju ovog prostora kao i izradi stručnog elaborata za izradu izvedbenog projekta.  Turistička zajednica Općine Konavle je kroz projekt „Proljeće u Konavlima 2023.” također podržala ovaj projekt kao i ostala događanja koja će se u okviru ovogodišnje manifestacije održati. Projekt „Konavoski eko park” su podržale i Hrvatske vode, vatrogasci Konavle, Čistoća i zelenilo Konavle, a zalaganjem članova udruge Agroturizam Konavle raščišćen je veći dio prostora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA