11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiNakon Frankovića, Božo Lasić smanjuje plaće za 30 posto u Općini Konavle

Nakon Frankovića, Božo Lasić smanjuje plaće za 30 posto u Općini Konavle

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić donio je odluku o smanjenju plaća za zaposlenike i dužnosnike Općine Konavle u iznosu od 30 posto počevši od 1.travnja ove godine, te odluku o ukidanju naknada za rad u Nadzornim odborima i Upravnim vijećnima svih komunalnih tvrtki i javnih ustanova u vlasništvu Općine Konavle.

Odluka o smanjenju plaća odnosi se na sve komunalne i javne tvrtke u vlasništu Općine izuzev Doma za starije i nemoćne Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle gdje će korekcija biti u manjem iznosu.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako je odluka donesena zbog trenutnih gospodarskih neprilika uzrokovanih koronavirusom i donosit će se na mjesečnoj razini, ovisno o razvoju situacije.


”Nadamo se da ovo neće dugo trajati, ali svi dijelimo istu sudbinu i moramo se nositi s ovim kako najbolje znamo. Ujedno koristim priliku da još jednom pozovem sve poslodavce u Konavlima da ne otpuštaju radnike nego da pokušaju solidarno korigirati plaću i osigurati opstojnost svojih tvrtki. Ovo neće trajati vječno, a na te iste radnike treba računati i poslije”, napomenuo je on.


”Najgore je doći u situaciju da moramo otpuštati radnike i neka svi maksimalno iskoriste mogućnost Vladinih mjera”, zaključio je načelnik.

Gradonačelnik smanjuje plaće svim službenicima i ustanovama Grada

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA