27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaNajveća novčana kazna u iznosu od 14.300 kn izrečena vozaču motocikla u...

Najveća novčana kazna u iznosu od 14.300 kn izrečena vozaču motocikla u Korčuli

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri prometne nesreće.


Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 482 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 200 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 93 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 33 osobe.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 1,28 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima jučer, 30. listopada, 51-godišnjakinji koja je s osobnim vozilom BiH registarskih oznaka zaustavljena prilikom redovne prometne kontrole U Opuzenu.
Vozačica je isključena iz prometa i prekršajno je sankcionirana novčanom kaznom od 5 tisuća kuna i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je na Korčuli

Najveća novčana kazna u iznosu od 14.300,00 kuna izrečena je 35-godišnjem vozaču motocikla dubrovačkih registarskih oznaka za kojeg je 25. listopada, u poslijepodnevnim satima, u Korčuli, prilikom redovne prometne kontrole, utvrđeno da motociklom upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, i da kod sebe nema prometnu dozvolu motocikla.
Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima A kategorije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA