13.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaKulturaNajljepše arije u izvedbi opernih prvaka i DSO-a izvedene pred Dvorom

Najljepše arije u izvedbi opernih prvaka i DSO-a izvedene pred Dvorom

Središnji koncert 14. Međunarodnog festivala opernih arija “Tino Pattiera” održan je sinoć ispred Kneževa dvora. Brojna domaća i strana publika imala je priliku uživati u najljepšim opernim arijama velikih talijanskih i francuskih skladatelja puput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda.  

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je šef dirigent Marc Tardue, dok su kao solisti nastupili naša svjetski poznata sopranistica Martina Zadro i glasoviti slovenski tenor Branko Robinšak, oboje prvaci ljubljanske Opere i dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih umjetničkih i strukovnih nagrada. Iza ovih glazbenika su nastupi na koncertnim podijima diljem svijeta, kao i suradnje s istaknutim dirigentima i orkestrima, a za sinoćnju prigodu izabrane su arije iz poznatih opera kao što su „Traviata“, La Boheme“, „Faust“, „Hoffmannove priče“ i druge.

Završni koncert festivala održat će se u utorak, 6. srpnja kada će u Kneževu dvoru nastupiti nagrađivana sopranistica Tanja Ruždjak uz klavirsku pratnju pijanista Marcina Koziela, a na programu su međunarodne ljubavne pjesme.

FOTO: Vedran Levi

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA