28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaNAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA: "Alkestida" KMD-a nominirana za najbolju predstavu u cjelini

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA: “Alkestida” KMD-a nominirana za najbolju predstavu u cjelini

Žiri u sastavu: Aida Bukvić  – predsjednica te članovi: Dražen Ilinčić, Ivan Magud, Damir Poljičak i Ivica Pucar odabrali su predstave i uloge te objavili nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2020. Za najbolju predstavu u cjelini nominirana je predstava “Alkestida” Lade Kaštelan prema Euripidu u režiji Livije Pandur i produkciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika, a čiji je scenograf NUMEN (Sven Jonke) nominiran za najbolju kazališnu scenografiju.

Nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje u operi i drami dodijelit će se GIORGIJU SURIANU i IVICI BOBAN.

Među nominiranima ima još Dubrovkinja i Dubrovčana pa je tako Maro Martinović nominiran za najbolju mušku ulogu u lutkarskoj predstavi i to za ulogu Joze Brajice u predstavi “Mi i oni” autorski projekt Darija Harjačeka, Katarine Pejović, glumačkog ansambla ZKM-a i polaznika Učilišta ZKM-a u režiji Darija Harjačeka i produkciji Zagrebačkog kazališta.


Doris Šarić – Kukuljica za ulogu Elze u predstavi  “Dobro je dok umiremo po redu” Ivora Martinića u režiji Aleksandra Švabića i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, nominirana je za najbolju glavnu žensku ulogu.

Nataša Dangubić nominirana je za najbolju sporednu, žensku ulogu Nikoline u predstavi “Dobro je dok umiremo po redu”;Ivora Martinića u režiji Aleksandra Švabića i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Anica Kontić nominirana je za nagradu u kategoriji najboljih ostvarenja mladih za ulogu Grube u predstavi “Grižula” Marina Držića u režiji Saše Božića i produkciji Festivalskog dramskog ansambla 71. Dubrovačkih ljetnih igara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA