NACIONALNI STOŽER: 14 novih slučajeva, broj novozarežnih u blagom padu

Foto: screenshot

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite je potvrđeno 14 novooboljelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđena ukupno 495 oboljela osoba, a 22 osobe su ozdravile. 

Imamo 14 novih slučajeva, što je ukupno 495 osoba. Broj novozaraženih je već četiri dana u blagom padu.

“Tijekom dana je to povećanje od 53 bolesnika, manje nego 63 jučer, ili 69 od prekjučer, ili 74 od dana prije toga. Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate”, kazao je ministar Beroš.

Ministar i ravnateljica infektivne klinike “Fran Mihaljević”, dr. Alemka Markotić, potvrdili su drugi smrtni slučaj u Hrvatskoj te izrazili sućut obitelji. “Trenutno imamo još osam bolesnika na respiratoruž”, rekla je Markotić.

“Tijekom jutra je preminuo bolesnik koji je imao 74 godine, koji je iz Zagreba i koji je bio onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zjedno se moramo boriti protiv ove infekcije”, kazao je ministar Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je donesena nova odluka u vezi vozača kamiona u međunarodnom prijevozu.

“Oni nakon utovara i sitovara robe sada mogu koristiti izolaciju u svojem domu, ali ukliko primjete simptome odmah se moraju javiti liječniku. Ukoliko ne mogu koristiti kućne karantene mogu koristiti one koje je osigurala država. Ako su u Hrvatskoj manje od 24 sata, vrijeme u odmoru moraju povesti u kabini kamiona”, rekao je Božinović. Zamolio je da se ljudi svih tih mjera pridražavaju.

“Na sličan način ćemo razmotiri i druge mjere koje idu ka liberalizaciji strogih pravila. Večeras ćemo ramisliti o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, ali ćemo propisati vrlo striktne mjere vlasniku. To će se kontrolirati vrlo strogo” dodao je ministar Božinović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.