34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNacionalni je dan edukacijskih rehabilitatora - u dubrovačkoj bolnici dva su takva

Nacionalni je dan edukacijskih rehabilitatora – u dubrovačkoj bolnici dva su takva

Nacionalni je dan edukacijskih rehabilitatora, stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a bave se ranim otkrivanjem i uočavanjem teškoća u razvoju kod djece.

U Općoj bolnici u Dubrovniku zaposlene su dvije edukacijske rehabilitatorice Marina Vučković Matić i Hana Sinanović Miljić. Marina Vučković Matić nedavno je izabrana za zamjenicu predsjednika Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora.

-Želim se zahvaliti kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju da zastupan interese naše struke. Znakovito je što smo sada s ovom funkcijom povezali sjever i jug Republike Hrvatske. Naime, naš predsjednik doc.dr.sc. Zlatko Bukvić dolazi iz Varaždinske županije. Posebno ću raditi na prepoznatljivosti naše struke u Dalmaciji i na jugu RH i popularizirati ovo deficitarno zanimanje i potaknuti mlade ljude iz naše sredine da se odluče za ovu profesiju.

Ove godine naglasak Nacionalnog dana edukacijskih rehabilitatora je na inkluzivnosti s ciljem uključivanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u njihovu zajednicu.

Edukacijski rehabilitatori jedna su od najvažnijih profesija koje predstavljaju ključ inkluzije za populaciju kojom se bave. Edukacijske rehabilitatorice u Općoj bolnici Dubrovnik primarno rade s djecom s teškoćama u razvoju u sklopu Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Izrađuju programe za poticanje razvoja, provode ih uz postupke koji potiču razvoj pojedinih područja i sprječavaju nastanak dodatnih teškoća kod djece. Bave se procjenom djece i savjetuju obitelji za rad s djecom kod kuće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA