9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiNačelnik Dragan Jurković: Ukoliko sahrana mališana bude u Neumu, proglasit ćemo Dan...

Načelnik Dragan Jurković: Ukoliko sahrana mališana bude u Neumu, proglasit ćemo Dan žalosti

Troje djece, koje je jučer vlastiti otac ubio u Zagrebu, mogli bi biti pokopani u Neumu, odakle je njihova majka, a načelnik je već najavio dan žalosti.

Ubojstvo troje djece koje je u Zagrebu počinio 56-godišnji Austrijanac Harald Kopitz, šokiralo je Hrvatsku, ali i regiju, pogotovo stanovnike Neuma, odakle je rodom, majka djece.

Nakon što je doznala za stravični čin svog bivšeg supruga, zbog šoka je nakratko završila u Općoj bolnici u Dubrovniku. Nakon što joj je pružena pomoć, odbila je hospitalizaciju i zaputila se u Neum.

“U Neumu je završila osnovnu školu, u Neumu joj žive roditelji i djeca su preko ljeta boravila u Neumu”, rekao je za Dnevni Avaz načelnik općine Dragan Jurković.

Prema neslužbenim informacijama, djeca bi ondje trebala biti i pokopana. “Ukoliko sahrana mališana bude u Neumu, proglasit ćemo dan žalosti na taj dan. Jako mi je žao. Izražavam svoje iskrenu sućut”, poručio je Jurković.

Bagarić: “Počinitelj nije žrtva, njega ne treba označavati ocem ili nešto slično, već ubojicom i zločincem”

Psihijatar Klinike za ovisnosti bolnice Vrapče Ante Bagarić komentirao je stravičan zločin ubojstva djece. Analizirao je psihološki profil oca koji je ubio vlastitu djecu i naglasio kako ga ne treba u javnosti predstavljati ocem i žrtvom već ubojicom.

“Težak dan za Hrvatsku i Zagreb. Ovo je čin koji u sebi uključuje jedan veliki nezreli narcizam jedne osobe, koja ima očekivanja da je privlačna i važna. To je zapravo psihopatija. Glavna karakteristika psihopatije jest da takve osobe mogu uživati jedino ako slabije osobe pate. Nažalost ta je kombinacija vrlo zlokobna”, istaknuo je psihijatar Ante Bagarić u Dnevniku HRT-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić