34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPRIOPĆENJE IZ GRADA: Na Žarkovici pronađene lešine pasa stare više mjeseci, inspekcija...

PRIOPĆENJE IZ GRADA: Na Žarkovici pronađene lešine pasa stare više mjeseci, inspekcija utvrđuje okolnosti

Djelatnici društva Sanitat zaduženi za zbrinjavanje pasa na području nelegalnog azila na Žarkovici danas su na jednom od slabo pristupačnih terena Žarkovice pronašli više raspadajućih lešina pasa u različitim fazama raspadanja. Prema prvim nalazima lešine su stare više mjeseci. Odmah po pronalasku lešina pozvani su djelatnici Službe komunalnog redarstva, nadležne inspekcije i policije kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja.

Djelatnici Sanitata od trenutka kada su preuzeli zbrinjavanje pasa sa Žarkovice do današnjeg dana ukupno su zbrinuli 192 psa. Svim psima pruža se adekvatna skrb i pripremaju se za udomljavanje. Trenutno su na Žarkovici preostala 92 pasa koji će se u narednim mjesecima putem akcije koju provodimo zbrinuti sa Žarkovice i uspješno udomiti čime će navedeni projekt završiti.

Nažalost, pred Gradom ostaje još jedan veliki izazov, a to je gotovo tisuću štakora koji su se naselili na Žarkovici te bi nestankom hrane mogli postati prijetnja, ne samo okolnim naseljima nego i gradu, stoga gradske službe u ovom trenutku razrađuju sve potrebne planove kako ne bi došlo do spuštanja velike kolonije štakora prema gradskim naseljima.

UPOZORENJE: FOTOGRAFIJE SU UZNEMIRUJUĆE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA