27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleVIDEO/NA PORPORELI PROGLAŠENA VOJNA DIKTATURA Knez Čeović svrgnut s vlasti, vrhovnim generalom...

VIDEO/NA PORPORELI PROGLAŠENA VOJNA DIKTATURA Knez Čeović svrgnut s vlasti, vrhovnim generalom imenovan Ante Đapić

Tradicionalna Noć Porporele, zbog svim nam znanih razloga, nije se održala ni ove godine. No, unatoč tome Republika je večeras ipak dobila novo vodstvo. I to kakvo. Dosadašnji knez Vlaho Čeović je svrgnut je s vlasti zbog korupcije. Uvedena je vojna diktatura, a za vrhovnog zapovjednika postavljen je Ante Đapić, koji je puk večeras obznanio svojih deset zapovjedi prema kojima ugostitelji na javnu površinu mogu postaviti samo jedan stol, zabranjeno je spominjanje ime Luke Modrića, puku je zabranjeno pristajati u gradskoj luci, a uvedeno je obvezno cijepljenje s čak tri vrste cjepiva.

Razloge svrgavanja, sad već bivšeg kneza pojasnio nam je Đivo Knego, predsjednik Udruge Porporela.

“Situacija je sad ovakva u našoj Republici. Uhvatili smo našeg bivšeg kneza u korupciji. Pravio je zlatne mreže, pravio je podvodne akvarije s oboritom ribom. Umjesto olova je na mreže stavljao dukate iz riznice. Odlučili smo da je jedini pravi put – vojna diktatura. Jednostavno smo morali nešto poduzeti”, kazao je te dodao kako će Republika Porporela sad biti pod većom kontrolom.

“Nema muzike, nema vezivanja, nema stolova, nema ničega. Najbolje je kad je tako jer smo tad svi sigurni. I svi mirni”, zaključio je Knego.

Izjavu smo zatražili i od vrhovnog generala, Ante Đapića, koji je kazao da imati kneza na čelu više nema nikakvog smisla.

“Vojni ustroj je jedino pravo rješenje. Vojska očigledno treba izaći na ulice i to je to”, kazao nam je šturo vrhovni zapovjednik.

Upitali smo ga i što puk može očekivati i koje će se mjere uvesti na što nam je kratko odgovorio da je sve objašnjeno u današnjim zapovjednim, kojih ima deset.

“Te zapovjedi ćemo odsad poštivati”, poručio je vrhovni general Đapić.

Deset zapovjedi Republike Porporele, vrhovni general je obznanio puku ispred Kneževa dvora.

Tako se uvodi spartanska obuka za sve starije od pete godine života, za dječake i djevojčice, a trajat će do petnaeste godine života, i to kako je istaknuto ako prežive. Svakog dana od 22 sata do 8 sati ujutro nastupa policijski sat. Za to vrijeme se zatvaraju sva vrata Grada, a austrijski ulaz na Buži će se zacementirati. Prema novim zapovijedima svaki ugostitelj na javnoj površini može postaviti samo jedan stol. Tko spomene, a kamoli reproducira bilo koju vrstu glazbe završit će u mračnim i hladnim tamnicama Republike.

Među zapovijedima se pronašla i jedna poprilična bizarnost. Vrhovnog generala, smeta spominjanje ime Luke Modrića, pa je to strogo zabranio, kako u otvorenim tako i u zatvorenim prostorima, te u svim javnim i privatnim razgovorima. Onoga tko ovu zapovijed prekrši očekuje mračna tamnica. General se dotaknuo i pandemije. Pa se tako uvodi obaveza nošenja medicinskih burki u svim objektima, pa i u vlastitoj kući. Čuvši ovu zapovijed mnoštvo je počelo glasno skandirati: “Stožer, stožer!”. No, to nije bila jedina zapovijeda koja se ticala pandemija. Vrhovni general je uveo obavezno cijepljene i to s čak tri vrste cjepiva. A jedina potvrda koja se priznaje je ona iz zadnje lađe u Lazaretima, što je posebno razveselilo puk.

Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje reklama na svim mjestima i u svim mogućim oblicima. Zabranjeno je i zadržavanje i pristajanje u gradskoj luci svima, a pogotovo domaćoj čeljadi. Vrhovni zapovjednik je stanovnicima Republike Porporela odmah postavio i novi namet. Moraju mu donositi jaffa kekse i Nutellu, kao znak zahvalnosti jer ih je riješio Čejine korupcije.

I dok je puk s oduševljen dočekao promijenu vlasti, bivši knez Vlaho Čeović Čeja nastavio je inzistirati da optužbe koje mu se stavljaju na teret nisu istinite. “Vrati ću se ja na vlast!, poručio je puku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA