8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 15 travnja, 2021
Naslovnica Dupromo NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: proteinski kruh - zlato iz pećnice

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: proteinski kruh – zlato iz pećnice

Kruh volimo svi i često nam u nekim jelima fali feta kruha. Tako da kruh koji je inače poznat kao Iwkan kruh će vam se sigurno svidjeti.

Nažalost, kruh je nerijetko razlog debljanja. Na sreću, mnogi nutritivni sastojci mogu poslužiti kao zamjena za brašno i tako jedan običan kruh može dobiti potpuno drugačije lice.

U ovom receptu tako ćete brašno zamijeniti zobenim mekinjama. Mekinje ili posije od zobi izuzetno su bogate vlaknima, prirodno sadrže malo kolesterola i natrija. Dobar su izvor bjelančevina i željeza, magnezija, fosfora i selena, kao i vitamina B1. Ako još nekoliko dobrih sastojka pomiješamo s mekinjama, dobit ćemo zdravi, proteinski kruh koji je vrlo ukusan i zasitan.

Sastojci:
250 g zobenih mekinja

500 g posnog sira

1 prašak za pecivo

Čajna žličica himalajske soli

4 jaja

Sjemenke (ako želite)

Priprema:

  1. Jaja, sir, sol i prašak za pecivo dobro izmiješajte s pjenjačom.
  2. Dodajte potom mekinje i sve sjedinite u smjesu.
  3. Smjesu izlijte u kalup za kruh koji je obložen papirom za pečenje i dodajte sjemenke ako želite.
  4. Pecite 1 sat na 170 stupnjeva.
  5. Kruh je zbog sastojaka najbolje čuvati u hladnjaku.

Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić