11.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Pesto od bučinih sjemenki

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Pesto od bučinih sjemenki

Pržene i slane nisu rezervirane samo za grickanje u kinu. One su najzdravija grickalica koju možete pronaći, pa nema razloga da se suzdržavate. Pogotovo kad postanu pesto s miksom začinskog bilja.

Zbog obilja nezasićenih masnih kiselina, vitamina, osobito E i grupe B, minerala i mnogih drugih korisnih sastojaka u tragovima, sjemenke bundeve su na samom vrhu zdravstveno preporučljivih namirnica. Baš zato, vrijeme je da ih napravite u obliku pesta kojeg možete poslužiti kao namaz na preprženom kruhu ili na punom tanjuru širokih rezanaca.

Sastojci:

1 šalica bučinih sjemenki (oljuštene, sirove)

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 šalice svježeg začinskog bilja (bosiljakperšinkorijander, timijan..)*

3 češnja češnjaka 

½ žličice soli

¼ šalice svježe cijeđenog soka od limuna

Priprema:

  1. Tostirati bučine sjemenke na suhoj tavi ili u pećnici.
  2. Pustiti da se ohlade zatim staviti sve sastojke u multipraktik i miksati dok ne dobijete pesto s malim komadićima.
  3. Po potrebi dodati još ulja ili soka od limuna te začina.

Servirajte uz tjesteninu, kao umak svježem povrću, u salate, kao umak krumpiru, batatu, falafelu, a čuvajte u staklenci u hladnjaku.

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, Izvor: TEKST/ FOTO Tvornica zdrave hrane

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA