NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: ljetni nesvakidašnji desert

Idealan snack za ljetni dan spreman je samo za vas!

Roštilj većinu asocira na ražnjiće, čevapčiće i odreske, no voće pripremljeno na ovaj način može biti prava delicija. Roštiljati možemo sve vrste povrća i voća no brskve i nektarine ipak odnose pobjedu.

U suradnji s osvježavajućim jogurt umakom, postaje obrok za sve vruće dane kada ništa osim voća nije opcija.

Sastojci:

2 breskve

2 nektarine

2 žlice maslinovog ulja 

1 žličica zgnječenih tostiranih sjemenki anisa 

Par listova bosiljka

200 g čvrstog jogurta

2 žlice javorovog sirupa 

2 žlice ružine vodece

Priprema:

  1. Breskve i nektarine narežite na kriške, pomiješajte sa maslinovim uljem pa ih pecite svega nekoliko minuta na dobro zagrijanoj grill samo kako bi omekšale.
  2. Jogurt pomiješajte sa zaslađivačem i vodicom cvijeta naranče.
  3. Sjemenke anisa tostirajte na tavi, zatim usitnite u prah u mužaru.
  4. Grilane breskve i nektarine posložite na tanjur, prelijte umakom od jogurta te posipajte sjemenkama i listovima bosiljka.

Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, IZVOR: tekst/foto: Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.