31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNa dubrovačko Sveučilište stiže još nagrada

Na dubrovačko Sveučilište stiže još nagrada

Studenti i nastavnici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nastavljaju nizati uspjehe!

Priopćenje koje nam je stiglo s dubrovačkog Sveučilišta prenosimo u cijelosti:

Nakon što su prof.dr.sc. Ivana Pavlić i izv.prof.dr.sc. Barbara Puh s kolegama iz Splita i Velike Britanije dobile priznanje za najbolji znanstveni rad na konferenciji u organizaciji Travel and Tourism Research Association, razveselila nas je vijest kako je godišnju Nagradu Ivan Filipović za visoko obrazovanje koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja dobila skupina znanstvenika među kojim je i naša izv. prof. dr. sc. Marija Martinović.

Povod za veselje je i prvo mjesto naših doktoranada Dorotee Markasović i Matije Fortuna na „Bio-based Student Innovation Challengeu“ koje je održano u Osijeku!

Nagrada Ivan Filipović dodjeljuje se od 1964. godine za ‘najznačajnija ostvarenja tijekom proteklih godina, a osobito posljednje, istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima i skupini znanstvenika i stručnjaka ili prosvjetnih djelatnika ako je ostvarenje rezultat njihova zajedničkog rada’ navedeno je u opisu Nagrade. Nagrada skupini profesora i znanstvenika s pet hrvatskih sveučilišta koji se bave operacijskim menadžmentom u području ekonomije, među kojima je naša izv. prof. dr. sc. Marija Martinović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju stiže povodom nastanka udžbenika „Operacijski menadžment“. „Riječ je o rijetkom međusveučilišnom djelovanju i suradnji“ iz koje proizlazi „jedinstveni udžbenik“ koji svjedoči „svijetli primjer partnerskog, a ne konkurentskog djelovanja u području javnoga visokog obrazovanja“, stoji u obrazloženju Nagrade.

Također, u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Bio-based Industries Consortiuma (BIC) i Association of European Life Science Universities (ICA) i suorganizaciji Hrvatskog agroekonomskog društva (HAED) na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održano je studentsko natjecanje „Bio-based Innovation Student Challenge 2023“ (BISC-E23) na kojem su naši studenti Dorotea Markasović i Matija Fortuna  s Poslijediplomskog doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju osvojili prvo mjesto!

U snažnoj konkurenciji pobjednički tim „Textilebusters“ uz naše studente sačinjavali su i studenti iz Osijeka i Zagreba uz mentore Nebojšu Stojčića i Ivanu Banjad Pečur. Prvoplasirani tim sudjelovat će na europskoj razini natjecanja te će također imati čast predstaviti svoju poslovnu ideju i u Bruxellesu, u jesen 2023. godine na obilježavanju desete godišnjice Bio-based Industries Consortiuma. BISC-E23 europsko je studentsko natjecanje koje nastoji podići svijest i uključiti studente u tranziciju prema bioekonomiji. Zadatak je bio kreiranje inovativnih bio-baziranih proizvoda ili procesa za rješavanje izazova s kojima se suočavaju društva i industrije.

Podsjetimo, u prvoj polovici svibnja znanstveni rad „Children and overtourism: an experiment in cognitive neuroscience to reflect on exposure and behavioural consequence“, u kojemu su svoj doprinos ostvarile naše znanstvenice prof.dr.sc. Ivana Pavlić i izv.prof.dr.sc. Barbara Puh dobitnik je priznanja za najbolji znanstveni rad TTRA konferencije „Rethinking innovative tourism strategies in uncertain times“ u konkurenciji preko 60 istraživanja. Znanstveni rad se bavi pitanjima kako djeca i adolescenti percipiraju utjecaje povezane s prekomjernim turizmom s kojima se suočava grad Dubrovnik. Istraživanje je provedeno uz pomoć neuroznanstvenih alata, a podaci su analizirani u AXON laboratoriju za bihevioralna i neuromarketinška istraživanja na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju koji je jedan od dva takva u Hrvatskoj (https://www.unidu.hr/priznanje-za-najbolji-istrazivacki-rad-znanstvenicama-odjela-za-ekonomiju-i-poslovnu-ekonomiju-na-svjetskoj-priznatoj-konferenciji-iz-podrucja-turistickih-istrazivanja/?cat=207).

Nagrade i priznanja uvijek su povod za veselje, a s osobitim ponosom primamo ove koje su u ruke naših nastavnika i studenata stigle u rasponu od tek jednog mjeseca. Tim više što dolaze u godini kada Sveučilište u Dubrovniku slavi 20. obljetnicu! S poviješću starijom i od osnutka samog Sveučilišta, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na svojim je preddiplomskim i diplomskim studijima obrazovao više od 20.000 studenata, a nagrade koje pristižu potvrda su kvalitete predanog rada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA