5.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaLifestyleNA DANAŠNJI DAN: pod težinom snijega pucale su krošnje i čitava stabla...

NA DANAŠNJI DAN: pod težinom snijega pucale su krošnje i čitava stabla…

Na današnji dan, 28. prosinca 1941. godine, Dubrovnik je bio prekriven gustim snijegom. O tom događaju svjedoče fotografije iz Zbirke fotografija i fotografskog materijala Kulturno-povijesnog muzeja, na čijim poleđinama su zapisane kratke bilješke o problemima koje je snijeg prouzrokovao u Dubrovniku, piše u Facebook objavi Dubrovačkih Muzeja koju prenosimo u nastavku.

“28. dećembra 1941. Grad je bio prekriven snijegom. Obustavljen je promet automobila, travanja i pješaka, a talijanska vojska uz pomoć općinskih radnika raščišćavala je glavne prometnice. Pod težinom snjega pucale su krošnje i čitava stabla. Led je bio tako jak da je uništio stotine stabala lemuna i naranača koji su krasili gradske đardine. Bez kruha, hrane i drva za ogrijev gradska je čeljad vapila : „Od kuge, glada i rata oslobodi nas Gospodine. – napisala je viša kustosica Marina Filipović.


Izvor: Dubrovački Muzeji

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]