5.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiVIDEO/CJEPIVO STIGLO U GRAD: prvi se cijepio dr. Jakov Ivanišin, a drugi...

VIDEO/CJEPIVO STIGLO U GRAD: prvi se cijepio dr. Jakov Ivanišin, a drugi dr. Bekić kao primjer svojim kolegama

Nakon što je jučer započelo cijepljenje protiv covida 19 u cijeloj Hrvatskoj, jutros je započelo i u Dubrovniku.

U dubrovačkoj općoj bolnici jutros je započelo cijepljenje zdravstvenih djelatnika. Prvi se cijepio dr. Jakov Ivanišin, specijalizant oftalmologije, a drugi dr. Marijo Bekić, ravnatelj dubrovačke opće bolnice i to da bi svojim primjerom potaknuo i ostale djelatnike da se cijepe. U dubrovačkoj općoj bolnici je, naime, interes zdravstvenih djelatnika za cijepljenje ispod pedeset posto.

Dr. Jakov Ivanišin prvi je primio cjepivo. Mladi specijalizant dolazi iz liječničke obitelji i nema nikakvu skepsu prema cjepivu.

– Sretan sam što sam se među prvima cijepio. Nadam se da je ovo početak kraja epidemije. Cijepljenje je bilo bezbolno, ništa nisam osjetio. Cijepio sam se kako bi ovo što prije završilo i kako bi nastavio raditi svoj posao – kazao je nakon cijepljenja Jakov Ivanišin, specijalizant oftalmologije koji dolazi iz liječničke obitelji i ima veliko povjerenje u zdravstveni sustav i znanstveno utemeljenje proizvodnje cjepiva. Njegov je djed čije ime nosi bio omiljeni dubrovački pedijatar i dugogodišnji šef tog odjela u bolnici, a liječnici su mu i tata i tatina sestra.

Ravnatelj dubrovačke opće bolnice, dr. Marijo Bekić je primio cjepivo kako bi potaknuo svoje kolege da se cijepe

– Kolega Ivanišin, specijalizant oftalmologije je jedan od manjeg broja specijalizanta koji nije prebolio COVID, a u stalnom je kontaktu s pacijentima. Danas sam se cijepio i ja, kao primjer, jer se ispod 50 posto zdravstvenih djelatnika prijavio te kako bi im poručio da je cijepljenje sigurno“ kazao je ravnatelj OB Dubrovnik, Mario Bekić. Ne mogu reći da je boljelo više od ostalih injekcija ili primanja neke druge terapije. Jasno, 15 minuta nakon cijepljenja moramo biti pod nadzorom liječnika. Ništa posebno se ne osjeća. Nije očekivati da će se nešto posebno po primitku cjepiva dogoditi. Cijepljene treba demistificirati i upravo iz tog razloga sam se cijepio kako bi potaknuo ostale kolege da se cijepe“, poručio je ravnatelj Bekić.

Današnji dan je dr. Mato Lakić, šef županijskog Zavoda za javno zdravstvo nazvao početkom novog doba.

– Od danas počinje novo doba u borbi protiv COVID-19. Ovo je prekretnica za Hrvatsku i EU. Nažalost, jedan dio naših sugrađana nas je napustio i nije dočekao cjepivo. Nadamo se da će nam ono kroz 2021. postići ono što želimo, dovoljnu procijepljenost da se bolest više neće epidemijski širiti. Ukupno je stiglo 175 doza u našu županiju, danas ćemo u OB Dubrovnik potrošiti 25 doza, a ostatak će ići u domove za starije i na zavode za hitnu medicinu Korčula, Metković i Dubrovnik. Nakon ove, očekujemo i druge pošiljke koje će biti izdašnije i onda će se manje-više svi početi cijepiti. Pozivam sve da se kad dođe njih red odazovu na cijepljenje jer tako ćemo spasiti jako puno života“ – kazao je dr. Mato Lakić.

Treća osoba koja se cijepila je bila dr. Marija Doršner, šefica Jedinice za intenzivnu njegu u dubrovačkoj općoj bolnici, odjela na kojemu su zbrinuti najteži pacijenti oboljeli od covida 19.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]