15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaInfocentarModularna struktura – izložba radionice izrade plakata u nedjelju u Kabogi

Modularna struktura – izložba radionice izrade plakata u nedjelju u Kabogi

Majstorska radionica Ovaj grad treba postere! Svena Sorića i Hrvoja Spudića u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung održavat će se u suradnji sa slikarskim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića od 26. veljače do 1. ožujka. Završno događanje Modularna struktura — izložba radionice na kojoj će učenici javno predstaviti svoje radove održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u nedjelju 1. ožujka, s početkom u 11 sati.

Projekt Ovaj grad treba postere! djelo je dvojca Spudić i Sorić koji se bavi grafičkim oblikovanjem i ručnim tiskom plakata. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, a sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Na području alternativne kulture nedostatak financijskih resursa kompenzira se alternativnim oblicima produkcije i participacije što oni žele i prikazati.

Sven Sorić je diplomirani arhitekt koji kao slobodni umjetnik radi na području dizajna i arhitekture te je suosnivač platforme Ovaj grad treba postere! koja se aktivno bavi analognim oblikovanjem i tiskom plakata vezanih uz nezavisnu kulturnu scenu. Hrvoje Spudić također je diplomirani arhitekt, bavi se DIY analognom fotografijom, istražuje principe optike kroz izradu camere obscure i sličnih optičkih naprava, a 2012. godine pridružio se Svenu Soriću u osnivanju kolektiva Ovaj grad treba postere!.

Ova je majstorska radionica zamišljena kao nadogradnja za predmete koje učenici Umjetničke škole prolaze u svom drugom razredu, a kroz projekt će ih voditi i njihova prof. Ivana Selmani. Učenici će se tako baviti osmišljavanjem i izradom jednokratnih plakata, a na radionici će naglasak biti na hibridnim tehnikama i materijalima koji se koriste pri izradi dok će se informacija prenositi jasnim tipografskim kompozicijama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA