26.8 C
Dubrovnik
Subota, 2 srpnja, 2022
NaslovnicaLifestyleMlada mama dirnuta dobrotom Konavljana: teško je moliti za pomoć, ali još...

Mlada mama dirnuta dobrotom Konavljana: teško je moliti za pomoć, ali još teže gledati patnju djeteta

Dragi ljudi, srce mi je k’o kuća. Prvenstveno, želim svima zahvaliti što ste nas sa širokim, prijateljski toplim zagrljajem primili i prihvatili na Grudi, toliko da se skoro već sada osjećamo kao domaći. Teško je moliti za bilo kakvu pomoć, a vjerujte još teže gledati svakodnevnu bol i borbu svoga djeteta, ali uz vas nam je to sve jednostavnije i lakše, zaista nam vaša lijepa riječ, posjet, podrška, financijska pomoć puno znači. Toliko poziva, toliko uplata od jučerašnje objave nismo ni u snu očekivali, zaista vam od srca hvala ja vam ne mogu ništa drugo osim zahvaliti u svoje ime, ime svog supruga i moje dječice, i svakodnevno vas spominjati u molitvama dragom Bogu – napisala je mlada mama Suzana Hasan u grupi Zavazda Konavle nakon što je jučer članica njihove grupe, Jelena Bratoš Županović objavila dirljivi tekst o tome kako im je za liječenje djeteta potrebna pomoć, čime je potaknula brojne ljude da pomognu.

-Dragi moji prijatelji, dijelim objavu jedne divne, uporne majke koja je zbog zdravstvenog stanja svoga sina preselila s Pelješca na Grudu da bi bila bliže gospodinu Vrtoviću koji 4 puta tjedno vježba sa hrabrim dječakom Lukasom. Lucas sa svojim sestrama i majkom već 6 mjeseci živi na Grudi, često ih možete vidjeti u šetnjama grudskim ulicama i igri u parku. Nažalost, Lukas ih za sada samo promatra iz svojih invalidskih kolica i nagradi zaraznim, iskrenim bratskim osmijehom. Dvije djevojčice od 6 i pol i 5 godina uz svoju majku naučile su bratu biti podrška i pomoć u bilo kojem trenutku, tako malene a već tako snažne i razumne. Otac preko tjedna radi na Pelješcu a vikendom dolazi na Grudu gdje ga s nestrpljenjem čekaju njegova mala blaga. Lukas je već ovih dana trebao biti na operaciji u Beogradu ali zbog nedovoljnih novčanih sredstava, roditelji su bili prisiljeni operaciju odgoditi za ožujak i baš iz tog razloga je majka odlučila potražiti pomoć ovom objavom. 2400 eura je potrebno za samu operaciju, bez troškova prijevoza i smještaja. Zaista vjerujem u sve nas i znam da mi to možemo skupiti, čak i dosta više od toga. Djeca su nam ukras svijeta i zato otvorite svoja srca i budite dio ove priče – tekst je Jelene Bratoš Županović nakon kojega je krenuo val nesebične dobrote brojnih Konavljana.

Podijelila je i račun na koji se mogu uplaćivati donacije:

Iban: Ivan Hasan HR8023900013221901155

Mama Suzana Hasan je detaljno opisala zdravstveno stanje svog dječaka, blizanca za kojega dijagnoze nisu bile nimalo obećavajuće.

– Dragi dobri ljudi, trebamo vašu pomoć i ovaj put. Već ste svi čuli za našeg hrabrog Lukasa. Da, hrabrog, jer se još u majčinom trbuhu izborio za život i došao sa svojom sekom Petrom na ovaj čudesan svijet. Prognoze nisu bile dobre i borba je bila žestoka ali Lukas je pobijedio. I Bogu hvala na tome! Naime naš Lukas ima niz dijagnoza: Bilateralna spastična cerebralna paraliza. Periventrikularna cistična leukomalacija. Simptomatska epilepsija. Epileptogeno promijenjen EEG. Luxatio coxae lat. Dex et subluxatio coaxe lat sin , Scoliosis. Terapije ljekovima : Convulex i Rivotril. Iako ima 6 godina Lukas jos uvijek ne priča, ne hoda, ne sjedi i ne jede samostalno, ali nam donosi neopisivu radost i osmijehe na lica. Svaki dan vježbamo privatno sa njime po Bobbath terapiji i Voytu i već je napredak vidljiv. Lukas je već prije 3 godine bio na operaciji tetiva kod Dr. Nazarkin iz Rusije koji operira u Paračinu kod Beograda. Sada mu je neophodno opet učinit operaciju tati, (po ulzibatu) takozvano “opuštanje ” tetiva i adukture (dio između nogu i noge ispod koljena oko koljena pozadi stopala mišiće na rukama i laktovima, mišiće na licu oko donje vilicom, skoliozu na ledjima) da mu se tetive opuste i da ga noga ne boli tokom vježbi. Ali nažalost mi ovaj novac nemamo, pored 3 dječice, podstanarstva i životnih navika, jednostavno nemoguće je izdvojiti iznos. A moramo i želimo jer naš Lukas to zaslužuje. Operacija iznosi 2400 € bez putnih troškova i smještaja. Molimo vas i ovaj put, unatoč grubim vremenima , otvorite svoja srca i pomozite našem Lukasu da pođe na operaciju u 3. mjesecu 2022 godine. Od srca vam hvala – napisala je mama u ime svoje obitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA