29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMIRNI PROSVJED STANARA SOLINSKE ULICE: Ogorčeni smo upornim oglušivanjem od strane gradske...

MIRNI PROSVJED STANARA SOLINSKE ULICE: Ogorčeni smo upornim oglušivanjem od strane gradske uprave

Nakon što su pokucali na vrata svih institucija za koje su smatrali da bi im mogle pomoć i nakon mnogobrojnih medijskih istupa, stanari Solinske ulice, u kojoj je u tijeku izgradnja poslovno-stambene zgrade investitora Dubrovnik Rivijera, danas su se odlučili za korak dalje u svojoj borbi – mirni prosvjed. Uz same stanare navedene ulice prosvjedu su se odazvali i drugi građani, među kojima i Nino Klečak, koji više mjeseci upozorava na gradnju u Hvarskoj ulici te gradski vijećnici Maro Kristić i Jadran Barač. Stanari Solinske poručili su kako su ogorčeni upornim oglušivanje i “mazanje očiju javnosti” od strane gradske uprave te se pitaju kako je moguće da investitor u privatnu kuću bez ičije suglasnosti ima pravo zabiti četiri metra duga građevinska sidra i tako narušiti temelje kuće.

Osim organizacijom i dolaskom na prosvjed građani su na probleme upozorili i tako što su na kuću obitelji Ogresta, isti onu kuću u koju se prije par mjeseci zabio natovareni građevinski kamion i koja je kako tvrde za velike kiše početkom kolovoza poplutata uslijed oštećenja nastalih vršenjem radova, zalijepili kornologiju događanja vezanih uz Solinsku ulicu, među kojima se našao i jučerašnjim dopis Grada Dubrovnika u koje je istaknuto što je sve poduzeto vezano uz Solinsku ulicu.

Victoria Ogresta jedna od stanarski Solinske ulice kazala je da su se na prosvjed odlučili jer im je dosta mazanja očiju javnosti i predstava koje im se pokušavaju podvaliti.

“Dakle, ne padamo na to. I nećemo pasti pod lažne nada. Jučerašnji dopis gradske uprave u kojim objašnjavaju što su sve poduzeli vezano uz gradnju u Solinskoj ulici smatramo tragikomičnim. Pitamo se zašto su se baš da prije prosvjeda, nakon četiri mjeseca šutnje odlučili, oglasiti putem medija. Gdje su dosad bili i zašto te informacije nisu dali prije. Također, znak o zabrani prometovanja vozila težih od 3.5 tona postavljen je baš jučer. Ta odluka se može protumačiti na puno načina. Treća, četvrta i petak točka odluke može se protumačiti na način da investitor može ponovno dobiti dozvolu za prometovanje čime se ponovno ne bi postiglo ništa” kazala je Ogresta.

“Mi nismo protiv gradnje, već protiv štete koju zbog gradnje trpimo kao i protiv nelegalnosti izdanih dozvola, kao i terora kojeg trpimo od pikamera koji su namijenjeni za izgradnju autocesta i njih se nikako ne bi trebalo koristiti među obiteljskim kućama, kao protiv štete nanesene statici i temeljima kuća” izjavila je Ogresta te dodala kako je i njena obitelj pretrpjela štetu.

Victoria Ogresta

“Prvo nam je natovareni kamion udario u kuću, potom u auto, a od posljedica uništavanja ulice, na što smo počeli upozoravati na vrijeme, poplutala nam je kuća. Šteta je ogromna i nitko se ne nudi da će nadoknaditi iako je pročelnik Medović za medije izjavio kako je projektu pristupljeno kvalitetno i da će sva možebitna oštećenja na okolnim kućama biti nadoknađena, a da je nejasno zašto to ne spominju stanari te da to ne bi trebalo biti sporno. Nitko nam se nije obratio, ni iz Grada Dubrovnika, niti investitori, niti izvođači radova. Sudski vještak je procijenio štetu i čeka se njegov vještvo kako bi onda mogli pokrenuti daljnju proceduru.Od borbe nećemo odustati. Od se pravda ne istjera mi nećemo stati”, poručila je Victoria Ogresta.

OGORČENI NA GRADNJU U SUSJEDSTVU: zbog još jednog betonskog “kašuna” ostajemo bez prilaza kućama

Stanari Solinske ulice pisali gradonačelniku Frankoviću: ogorčeni smo na nered vlasti u Gradu

STANARI SOLINSKE: Saznajemo sve više informacija koje dokazuju nelegalnost građevinske dozvole

Kamion s gradilišta u Solinskoj se okretao i zabio u kantun kuće

PROBLEM ZA PROBLEMOM U SOLINSKOJ: Kamion oštetio automobil

Stanari iz Solinske pozivaju na prosvjed, iz Grada javljaju što se sve napravilo za rješenje tamošnjih problema

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA