Ministarstvo utvrdilo brojne propuste u dubrovačkom Centru za socijalnu skrb, izrečene 23 mjere

Nakon što su se djelatnici Centra za socijalnu skrb obratili medijima i iznijeli brojne pritužbe na rad ravnateljice Ružice Misir, poslali smo upit Ministarstvu rada i socijalne skrbi, koje je potvrdilo kako je od strane inspekcijskih službenika Ministarstva proveden redovni upravni nadzor nad zakonitosti rada i postupanja te rješavanja u upravnim stvarima Centra za socijalnu skrb Dubrovnik.

-Prilikom nadzora utvrđeni su propusti u radu te su Centru naložene ukupno 23 mjere. Mjere se odnose na stručne cjeline skrbništva, obiteljsko-pravne zaštite, socijalne usluge smještaja te na zakonitost rada kao i djelotvornost, ekonomičnost i svrhovitost rada u obavljanju poslova državne uprave u okviru prenesenih javnih ovlasti.

Jedna od naloženih mjera je i obveza Upravnom vijeću Centra da nadzire rad ravnatelja, provođenje programa i odluka Upravnog vijeća, kao i redovito ispunjavanje poslovnih obveza, u suprotnom postupati u skladu s ovlastima, temelje odredbe čl. 136. Zakona o socijalnoj skrbi, kojim je propisana dužnost Upravnog vijeća da razriješi ravnatelja i prije isteka mandata na koji je izabran, ako se utvrde razlozi za donošenje odluke o razrješenju, odgovorili su nam iz Ministarstva.

Predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Katarina Doršner kratko je izjavila kako je upoznata sa situacijom.

-Osnivač to jest Ministarstvo i mi kao Upravno vijeće upoznati smo s primjedbom dijela djelatnika Centra. Naložili smo ravnateljici da bez odgode poduzme određene mjere u svrhu rješavanja pitanja koje djelatnici navode, kazala je Doršner.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Dubrovnik upozorili su na brojne nepravilnosti u poslovanju centra, a slijedom nezadovoljstva, ističu i kako je u mandatu ravnateljice Misir 10-ak iskusnih djelatnika napustilo Centar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.