28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMinistarstvo graditeljstva upozorilo Grad zbog protuzakonite lokacijske dozvole za muo ispred Ville...

Ministarstvo graditeljstva upozorilo Grad zbog protuzakonite lokacijske dozvole za muo ispred Ville Dubrovnik

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine upozorilo je Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika zbog protuzakonitog izdavanja lokacijske dozvole u studenom 2021. godine za gradnju priveza za plovila ispred Hotela Villa Dubrovnik, piše portal Morski.hr.

U dokumentu, kojeg ovaj portal ima u posjedu nadležnom odjelu, odnosno pročelniku Zdenku Medoviću se vrlo jasno naređuje da postupi po zakonu.

Podsjetimo, gornji je Odjel protuzakonito izdao lokacijsku dozvolu za zahvat u prostoru, odnosno gradnju priveza za plovila ispred navedenog hotela i to na pomorskom dobru, kojeg čine dio mora i obale.

Ministarstvo dalje tvrdi da službena osoba nije potpuno i pravilno utvrdila činjenično stanje vezano za usklađenost predmetnog zahvata s Generalnim urbanističkim planom Grada Dubrovnika, jer se na ovoj čestici nalazi uređena plaža, pa se na plaži ne smiju graditi privezi za plovila.

Ista službena osoba nije potpuno i pravilno utvrdila činjenično stanje vezano za usklađenost ovog zahvata s generalnim urbanističkim planom Dubrovnika, iz kojeg proizlazi da se gradnja priveza za plovila ne mogu odobriti izvan luke otvorene za javni promet lokalnog značaja.

U dokumentu se također upozorava službenike koji upravljaju upravnim tijelom da su odgovorni za vlastiti rad i rad službenika, te se poziva čelnik ove institucije da poduzme sve zakonom propisane radnje u svrhu osiguranja zakonitosti rada i postupanja upravnog tijela jedinice područje samouprave, ali i da je čelnik ovlašten pokrenuti postupak zbog povrede službene dužnosti.

Ministarstvo i poziva čelnika ovog odjela da poduzme mjere radi osiguranja postupanja službenika sukladno zakonu, odnosno kako bi se onemogućilo da izdavanjem lokacijske dozvole stranke steknu prava koja im temeljem važećih propisa ne pripadaju.

Naložili su tako da Grad Dubrovnik otkloni nezakonitosti koje su utvrđene u nadzoru ministarstva te još jednom upozorili pročelnika upravnog tijela da ih otkloni. Ukoliko to ne napravi, istaknuli su da će narediti prvostupanjskom tijelu otklanjanje nezakonitosti.

Zaključno, traže da se ovo nezakonito rješenje poništi i da se o svemu učinjenom obavijesti Ministarstvo.

Morski.hr nazvao je pročelnika ovog odjela Zdenka Medovića, što im je odgovorio pročitajte u cijelosti ovdje.

foto: arhiva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA