26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMINISTAR FUCHS: Roditelji će trebati covid potvrde za roditeljske sastanke

MINISTAR FUCHS: Roditelji će trebati covid potvrde za roditeljske sastanke

U ponedjeljak kreće nova školska godina, pa je tim povodom ministar znanosti i obrazovanja gostovao na Media servisu. Fuchs je prvo odgovorio na pitanje hoće li biti online škole ili svi učenici u ponedjeljak sjedaju u klupe.

”Neće nitko krenuti tako da ostane kod kuće. Svi će krenuti u školu. Tako smo rekli i prošle godine. Ove godine smo planirali da sve naše škole i učenici u Hrvatskoj krenu po modelu A, a mi smo naravno zadržali i opciju modela B i C”, rekao je Fuchs.

“No zadržana je Škola na Trećem, kao plan B, u slučaju da zatreba, i prikazivat će se na HRT-u samo u prijepodnevnim satima. Vraća se i kontaktna nastava na fakultetima”, dodao je ministar.

”Za one koji imaju covid-potvrde preporuka je da se eventualno grupiraju na jednu stranu da mogu imati nešto manji razmak nego inače. Ostali studenti, naravno uz poštovanje epidemioloških mjera – natrag u predavaonice i natrag u vježbaonice. Prošlu smo godinu morali proći s većinom nastave online, ali koliko god netko mislio da je to rješenje, to je nužno zlo”, naglasio je ministar.

Prema preporukama planirane su maturalne večeri i putovanja. Na pitanje može li mladima obećati da će se sigurno održati Fuchs odgovara: “Nadam se da će tako ostati i da nećemo morati zabranjivati maturalne večeri ili putovanja. Mislim da će sve biti u redu, ali obećati ne mogu.”

Odgovorio je na i pitanje je li razmišljao o tome da se uvedu obavezne covid-potvrde za djelatnike u obrazovnom sustavu: “Ne možete negdje odustajati od covid-potvrda, a onda ih u drugim dijelovima naređivati. Razgovarali smo i o samotestiranjima, koliko puta, koga, sve djelatnike, samo one koji nisu cijepljeni… Široko se raspravljalo, no odustali smo u ovom trenutku od covid-potvrda.”

Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati covid-potvrdu, baš kao i oni koji budu dolazili na priredbe”, dodao je.

IZVOR: Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA