27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaMini festival suvremenog poljskog filma u Kinu Visia

Mini festival suvremenog poljskog filma u Kinu Visia

Dubrovačka će se publika od četvrtka do nedjelje u kinu Visia imati priliku upoznati sa suvremenom poljskom kinematografijom i to tijekom održavanja mini Festivala poljskih filmova – Visla. Filmsko stvaralaštrvom zemlje koja ima vrlo bogatu tradiciju i koja je iznjedrila velika redateljska imena poput Andrzeja Wajde, Romana Polańskog, Agnieszke Holland… i danas stvara velika filmska imena mahom nagrađenima na respektabilnim svjetskim festivalima…

Mini festival će započeti u četvrtak projekcijom filma “Moje kćeri krave” u režiji Kinge Debske. Film će gledateljima približiti priču o dvjema sestrama, koje su, dovedene u tešku životnu situaciju, prisiljene na suradnju, unatoč obostranoj ozlojeđenosti.

 U petak je na rasporedu dugometražni debi Monike Jordan-Mlodzianowske, “Željezni most”, drama o tri junaka upletena u ljubavni trokut. Iako se radnja “Željeznog mosta” temelji na tragičnim događajima, riječ je o vrlo intimnom filmu koji pokreće put duboko u srž svakoga kome se čini da ima previše nagomilanih problema u osobnom životu –  priopćili su organizatori festivala Visla.

 U subotu je na programu film “Zabava zabava” Kinge Debske, u kojem se redateljica odlučila suočiti s problemom koji se može dogoditi svakome a odvija se u tri isprepletene priče žena ovisnica. Pun emocija, dirljivih trenutaka i punokrvnih junaka, istovremeno dirljiv i zabavan.

Festival će završiti u nedjelju projekcijama dokumentarnog filma „Posljednja planina“ – snimanog tijekom zimske ekspedicije na K2, drugu planinu na svijetu te romantičnom komedijom „Porez na ljubav“ Bartlomieja Ignaciuka, ljubavna priča prepuna šarma i humora, u kojima isprepleteni komični događaji zauvijek promjene živote likova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA