10.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaPolitikaMOST: Gradonačelnik Milan bez borbe predao i izgubio gradsko komunalno poduzeće Metković...

MOST: Gradonačelnik Milan bez borbe predao i izgubio gradsko komunalno poduzeće Metković d.o.o.

Most nezavisnih list, odaslao je dana priopćenje za medije u kojem navode da je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan bez borbe predao i izgubio gradsko komunalno poduzeće Metković d.o.o. “U stranačkoj hijerarhiji, Dalibor Milan je očito “mali od kužine” koji se ne zna ili ne može izboriti za građane Metkovića čak i onda kada su tu svi argumenti. Tko će sad građanima Metkovića objasniti da će im rasti cijena vode? Jer, ne može se cijena vode razlikovati unutar istog uslužnog područja. Tko će im se usuditi reći da će ta cijena rasti jer će morati plaćati gotovo dvostruko više zaposlenih u drugim gradovima?”, ističe Mostu priopćenju koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Vlada je donijela Uredbu o uslužnim područjima prema kojoj će za (Metković, Ploče, Opuzen, Slivno, Zažablje, Pojezerje, Vrgorac, Gradac, dijelove općine Podgora i Zagvozd, jedini isporučitelj vodnih usluga biti Izvor Ploče, iako su svi poslovni, vodoopskrbni, kadrovski argumenti na strani Metkovića d.o.o.

“Tko će građanim objasniti poskupljenje vode?”


“Metkovska tvrtka je trebala biti preuzimatelj na Uslužnom području 37, jer ima najveći broj korisnika vodnih usluga u odnosu na ostale tvrtke, poslovno najsređenije procese, te manje rashode zaposlenika zbog gotovo dvostruko manjeg broja zaposlenika od Ploča i ono što je vrlo važno, zbog toga najnižu cijenu vode za građane. Na strani Izvora d.o.o. su presudni dvoje ministara iz Ploča. U stranačkoj hijerarhiji, Dalibor Milan je očito “mali od kužine” koji se ne zna ili ne može izboriti za građane Metkovića čak i onda kada su tu svi argumenti. Tko će sad građanima Metkovića objasniti da će im rasti cijena vode? Jer, ne može se cijena vode razlikovati unutar istog uslužnog područja. Tko će im se usuditi reći da će ta cijena rasti jer će morati plaćati gotovo dvostruko više zaposlenih u drugim gradovima?”, ističe Most.

Dodaju da još jedan događaj govori koliko je neznanje i nebriga. Nedavno je gradonačelnik Milan izjavio da će gradnja HE Dabar, između ostalog, ugroziti i izvorište u Prudu s kojeg se vodom opskrbljuju dolina Neretve, Pelješac, Korčula, Lastovo, Mljet.

HE Dabar


“Izvorište u Prudu nalazi se s desne strane Neretve i Gornji horizonti nemaju nikakav utjecaj na vode izvorišta u Prudu. S obzirom na dosadašnje ponašanje oko vodoopskrbe Metkovića i opstojnosti komunalnog poduzeća Metković d.o.o. radi se o poslovičnom neznanju i nebrizi gradonačelnika Dalibora Milana. Tako je umalo prije četiri godine svojim potpisom predao gradu Čapljini izvorište u Doljanima.
Sad smo izgubili tvrtku Vodovod d.o.o. Uskoro nas čeka rast cijena vode. Što se još treba dogoditi prije nego dotaknemo dno?”, naglašava Most.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA