33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaMIDSUMMER SCENE Danijela Pintarić i Darko Domitrović oduševili izvedbom najljepših pjesama iz...

MIDSUMMER SCENE Danijela Pintarić i Darko Domitrović oduševili izvedbom najljepših pjesama iz mjuzikala i filmova

Sopranistica Danijela Pintarić i pijanist Darko Domitrović nezaboravnim su koncertom OVER THE RAINBOW- Music of stage and screen u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića oduševili posjetitelje Midsummer Scene festivala. Ljubitelji filmske glazbe I mjuzikala iz Dubrovnika ali i širom svijeta pomno su pratili izvedbe poput The Sound of Music, Think of Me, I Dreamed a Dream, Over the rainbow, Cabaret i brojne druge, a koje je vrlo emotivno izvela Danijela Pintarić, pa tako publici izmamila i suze i smijeh. Kao iznenađenje ove vrhunske glazbene večeri, omiljena dubrovačka klapa Kaše za ovu prigodu otpjevala je dva uglazbljena Shakespearova soneta na engleskom jeziku, a koje je uglazbio Vicko Dragojević, te je time najavljen i koncert za Midsummer Scene 2022. Prekrasnim glazbenim putovanjem, nasmijanim licima i stajaćim ovacijama publike tako je na najljepši način zatvoreno sedmo izdanje festivala Midsummer Scene.

“Publika je zaista s nama disala i osjetila svaku emociju. Bez obzira na epidemiološke mjere i manje publike, upravo zbog te predivne zajedničke energije ja sam imala doživljaj da je kazalište prepuno.” – istaknula je sopranistica Danijela Pintarić te dodala: “Vrlo je hrabro i teško ponuditi ovakav sadržaj u ovim izazovnim vremenima stoga se zahvaljujem organizatorima Midsummer Scene festivala. Zbog entuzijasta poput vas – kultura opstaje, puno vam hvala.”

Sedmo izdanje Midsummer Scene festivala u proteklih osam dana iznjedrilo je potpuno novi internacionalni kazališni program i brojne kulturne sadržaje. Festival je ove godine imao svjetsku praizvedbu monodrame s elementima farse A Poor Player (Bijedan glumac) koautora Filipa Krenusa i Seana Aite, pisanu baš za Dubrovnik. Veliki interes izazvala je i španjolska verzija drame hrvatskog autora Ivora Martinića Bila bi šteta da biljke krepaju o prekidu ljubavne veze s čijom se tematikom mogao poistovjetiti gotovo svaki posjetitelj Festivala. Posebnu pažnju privukla je Izložba jednog od najistaknutijih hrvatskih ilustratora i transmedijalnih umjetnika Zdenka Bašića Tragom priča iz davnine koji nas je svojom spektakularnom izložbom uveo u mistični svijet ilustracija nadahnutih narodnim predajama.

Tako je jedini hrvatski festival na engleskom jeziku koji su ovog ljeta posjetile stotine ljubitelja kulture još jednom potvrdio svoju izvrsnost i naveo nas na nestrpljivo čekanje novog ljeta, novog kulturnog sadržaja i bez sumnje još uzbudljivije nove sezone.

“Festival je završio zaista na najljepši način. Emotivan nastup Danijele Pintarić i Darka Domitrovića nagnao je na suze publiku i same izvođače te prekrasno zaokružio ovogodišnju priču.”- zaključila je producentica Festivala Darija Mikulandra Žanetić te dodala: “Jako smo sretni što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli ponuditi kvalitetan kulturni program. Veselimo se još uzbudljivojoj novoj sezoni.”

Midsummer Scene je projekt TZ Grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London. Ovogodišnje izdanje održalo se u suorganizaciji s Kazalištem Marina Držića, a partner projekta bila je i Podravka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA