29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 srpnja, 2021
NaslovnicaKulturaMeđunarodni dan muzeja u Domu Marina Držića

Međunarodni dan muzeja u Domu Marina Držića

Dom Marina Držića će i ove godine obilježiti Međunarodni dan muzeja, u utorak 18. svibnja 2021., ovaj put virtualnom komunikacijom s publikom putem mrežnih stranica ustanove (www.muzej-marindrzic.eu), društvenih mreža (Facebook, Instagram) i Youtube kanala, uz poseban program na otvorenom, poštujući sve epidemiološke mjere.

Radi se o besplatnom tematskom vođenju Upoznajte renseansni Dubrovnik za posjetitelje Grada Dubrovnika u organizaciji Doma Marina Držića, a pod vodstvom licencirane vodičice Marine Missoni Barišić. Vođenje koje će posjetitelje upoznati sa svakodnevicom života renesansnog Dubrovnika, ali i detaljima živopisne biografije Marina Držića započeti će u 18.00 sati, a predviđeno trajanje je jedan sat i trideset minuta.

Za naše najmlađe i najdraže posjetitelje pripremili smo Držićevu online stvaraonicu –  edukativne  likovne materijale za djecu  – listiće za bojanje vezane uz život i djelo Marina Držića koji će biti dostupni na našim mrežnim stranicama od 14.00 sati.

Međunarodni dan muzeja je prilika da naše posjetitelje od 15.00 sati podsjetimo na bogatstvo sadržaja koje se nudi na mrežnim stranicama Doma Marina Držića, poput elektroničkih izdanja svih djela Marina Držića koja se mogu  besplatno preuzeti u različitim formatima (web, pdf i ePub), a ne zaboravite i na audio vodič Doma Marina Držića na hrvatskom jeziku i na engleskom jeziku.

Za sve držićoljupce tu je i digitalno izdanje Leksikona Marina Držića – temeljito obrađen Držićev književni opus, njegova tiskana i rukopisna djela uz svaku natuknicu sadrži bibliografski opis, kratak sadržaj, žanrovski, versifikacijski, stilski i komparativni opis, kazališni aspekt Držićevih djela, prostore u kojima su izvođene njegove drame, kazališne družine, kostimografiju, renesansne traktate o scenografiji, 950 natuknica, sve na jednom virtualnom mjestu

U  16.00 sati predstaviti ćemo na mrežnim stranicama i YouTube kanalu Doma Marina Držića Ljubav u doba Marina Držića. Radi se o crtežima odabranih Držićevih likova autorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, koji su poslužili kao primjeri za opisivanje različitih vrsta ljubavi što ih je Marin Držić obradio u svojim djelima, uz popratni tekst kustosice Doma Marina Držića Valerije Jurjević.

Pripremili smo online kviz o poznavanju lika i djela Marina Držića Neka te upitam jednu stvar na hrvatskom i engleskom jeziku. Pozivamo vas da od 17.00 sati na mrežnim stranicama Doma Marina Držića provjerite svoje znanje o najvećem hrvatskom komediografu, a ukoliko odgovorite točno na određeni broj pitanja putem e-maila ćemo vam poslati diplomu.

Međunarodni dan muzeja će biti još jedna prilika da od 19.00 sati mrežnim stranicama i YouTube kanalu Doma Marina Držića predstavimo bogatu izdavačku djelatnost Doma Marina Držića, koji predano radi na približavanju Marina Držića široj publici i brendiranju njegova lika i djela među domaćom, ali i stranom populacijom.

Od 20.00 sati na mrežnim stranicama i YouTube kanalu Doma Marina Držića moći će se u integralnom obliku pogledati onlina likovna radionica Doma Marina Držića “Svijet Držićevih Indija”, kroz koju će vas naša muzejska pedagoginja Jasmina Runje naučiti kako tehnikom papir mašea izraditi i ukrasiti zdjelu, ukrasnu pločicu i ogrlicu.

Prethodni članakKišovita subota u Gradu
Sljedeći članakUgasi TV, čitaj knjigu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić