31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleMeđunarodni dan mladih uz obilje zanimljivih programa

Međunarodni dan mladih uz obilje zanimljivih programa

Prvi dan dvodnevne proslave povodom Međunarodnog dana mladih u Centru za mlade Dubrovnik, počeo je radionicom izrade elektro makete koju je, u sklopu “STEM ljeta u Centru za mlade”, vodio Teo Dilberović iz informatičkog kluba Futura. Polaznici su kroz teorijski dio mogli naučiti kako se električna struja proizvodi i kako dolazi do kućanstava, a u praktičnom dijelu vježbali su na maketama razvodnih kutija.
Kućna svakodnevica predstavljena na zanimljiv i koristan način opravdano je izazvala veliki interes svih uzrasta.Zatim je uslijedilo razgledavanje Muzeja crvene povijesti gdje su zainteresirani posjetitelji zahvaljujući stručnom vodstvu jednog od osnivača, Kreša Glavinića, mogli doživjeti jednu modernu kulturnu instituciju u svojoj blizini, koja priča o njima, obzirom na mlade godine, dalekoj prošlosti! Mladi su tom prilikom upoznati i s bogatim i raznovrsnim programom koji “Dvorište TUP” organizira.Program je završio projekcijom filma “Pusti Dobre, pusti” u Centru za mlade Dubrovnik. Riječ je o hvaljenom domaćem dokumentarnom filmu koji na komičan način progovara o velikim i važnim ekološkim problemima o kojima se diskutiralo nakon projekcije, na radionici Ivane Bratoš iz Udruge Bonsai.Pružiti praktična znanja, nove kulturne perspektive i osvijetliti važnost promišljanja i djelovanja (usput se zabavljajući), uspješno su odrađene misije prvog dana proslave Međunarodnog dana mladih.

Pregršt sadržaja  događa se i danas.

Drugi dan proslave počeo je predavanjem Agencije za mobilnost u 10 sati, a zatim u 11 sati slijede „Otvorena vrata laboratorija & karijere u STEMu info“ gdje su se svi zainteresirani imali priliku upoznati s znanstveno-tehnološkim dijelom Centra za mlade Dubrovnik i prilikama za mlade koje UR Institut i ZTK Dubrovnik donose poput radionica, mentorskih programa i sličnih aktivnosti. U podne je zakazana interaktivna radionica Science Underground Academy (UR institut), dok su se u 12:30 sati predstavile zanimljive prilike za mlade u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik, Udruge za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK te udruge Erasmus Student Network Dubrovnik.

U popodnevnom dijelu programa sve zainteresirane očekuju dvije radionice: „Radionica fotografije za svakoga“ Udruge Luža s početkom u 14 sati te „Molekularno biohakiranje“ UR instituta s početkom u 17 sati, dok je u 18 sati zakazano intelektualno druženje uz kavu, u obliku svježeg izdanja S.A.I.N.T. (Science, Art, Industry, Nature & Technology) Caffea.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA