28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaMaro Kristić: razgovarat ćemo s partnerima kad dođe vrijeme, pa i s...

Maro Kristić: razgovarat ćemo s partnerima kad dođe vrijeme, pa i s Rokom Tolićem

Gradski vijećnik Maro Kristić ostaje u MOST-u u istom statusu kao i dosad, te se neće kandidirati ni za jednu funkciju ni članstvo u proširenim tijelima ove stranke koja je nedavno promijenila svoj naziv i Statut. MOST će, kako je istaknuo Nikola Grmoja i dalje surađivati s pojednicima i nezavisnim listama, a upravo na takvu mogućnost računa i Maro Kristić.

Budući se već počelo sa zagrijavanjima za lokalne izbore, Kristić kaže kako neće ni on još uvijek otkrivati svoje karte i pojačanja koja se očekuju u MOST-u na lokalnoj razini, te kako je jedino što sada može reći kako izlazi na izbore u svibnju 2021.

-Hoće li MOST na lokalne izbore izaći samostalno ili u koaliciji još uvijek je prerano govoriti. Razgovara se već s novim imenima koja bi trebala biti pojačanje MOST-a na lokalnoj razini, ali i s nekolicinom onih koji već participiraju u političkom životu Grada. Jedino mogu istaknuti kako ćemo inzistirati na unapređenju razine dijaloga koja nam je iznimno potrebna, a koja je zapravo svedena na minimum u proteklom razdoblju – kazao je Kristić.

Obzirom na ideološke razlike i svjetonazor novoformirane dubrovačke stranke “Srđ je Grad” koja se smjestila na lijevo političko krilo i MOST kao desni centar, može li se uopće računati na kakvu bližu suradnju, tim više što je Kristić kao kandidat za gradonačelnika bio podržan od strane srđevaca na proteklim lokalnim izborima?

-Stvaranje stranke “Srđ je Grad” bio je korak u smjeru organizacije i transformacije iz aktivističkog građanskog pokreta u političku stranku čime se stvorila mogućnost njihova koaliranja na predstojećim lokalnim izborima, o čemu su i kolege srđevci već govorili. Lokalni izbori su lokalni izbori, komunalni izbori i nisu ideološki obojani. Velika je razlika između lokalnih i nacionalnih izbora, iako, ruku na srce, zbog forsiranja ideoloških razlika i jesmo ovdje gdje jesmo. Prema mom mišljenju trebamo bježati od ideoloških podjela a to se na lokalnoj razini lakše može i postići. Moj odnos sa srđevcima je uvijek bio korektan i dobar i oni su definitivno politička grupacija s kojom će se razgovarat.

Razmišljanje Mara Kristića je veoma slično, ako ne i isto nedavno izrečenom stavu Roka Tolića koji je rekao kako nema svjetonazora niti ideologije zbog koje ne bi mogao surađivati sa svakom političkom opcijom. U takvim promišljanjima, očito, nije sam. Dobra podloga za suradnju?

-Mislim da je u razvoju lokalne zajednice bitna kvaliteta pojedinaca, a da ideološka razlika nije bitna baš u nikakvom segmentu. Bitno je da ljudi mogu surađivati i da imaju istu viziju razvoja sredine u kojoj žive. U tom smjeru treba tražiti partnere. S Rokom Tolićem imam korektan odnos, ali dosad nije došlo ni do kakvog našeg susreta niti razgovora o predstojećim izborima. Mi ćemo kao grupacija u budućnosti razgovarati sa svim zanimljivim partnerima kojima ćemo iznijeti bitne odrednice našega programa i smjernica rada. Razgovarat će se s mnogima, ne vidim razloga zašto ne i s Rokom Tolićem – zaključio je Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA