9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaLifestyleMališani na radionicama robotike i programiranja u Kući Bukovac

Mališani na radionicama robotike i programiranja u Kući Bukovac

U vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu koja djeluje u sastavu Muzeja i galerija Konavala u srijedu 01. srpnja održale su se druge dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana u mini ciklusu od 4 radionice. Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.


Na radionici su se prikazali i predstavili razni roboti, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici su razvijali računalno razmišljanje i programirali su robota bez korištenja ekrana. 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana održali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzejima i galerijama Konavala. 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održale u sklopu  Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjedna programiranja 2020. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić