28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaDupromoMalac Genijalac: razvijamo intelektualne sposobnosti djeteta, dođite na besplatni probni sat!

Malac Genijalac: razvijamo intelektualne sposobnosti djeteta, dođite na besplatni probni sat!

Jesenski upisni rok za školu Malac Genijalac je u tijeku –  nemojte propustiti priliku za besplatni ogledni sat!

Učenici škole Malac Genijalac proteklih godina su zavladali “scenom” mentalne aritmetike u Hrvatskoj. Od nastupa na talent showu Supertalent, gdje su s prezentacijom matematičkih vještina i ostavili žiri bez teksta, ali i mnogobrojne gledatelje ispred malih ekrana.

Ako ste ih propustili na “Supertalentu”, sigurno niste na Instagramu! Neki video uradci, koji prikazuju kako Malci računaju nevjerojatno brzo i točno, skupili su više desetina tisuća pregleda! A među njima su učenici iz Dubrovnika!

Malac Genijalac Dubrovnik

Iza nas je tek prva godina škole Malca Genijalca u Dubrovniku. Škola se nalazi na adresi Ante Starčevića 20 u novouređenim učionicama i jedna je od čak 13 škola koje se nalaze u 12 gradova u Hrvatskoj.

U dubrovačkom Malcu, djeca na izboru imaju dva programa:

1)     Numicon (za djecu od 3 do 6 godina)

2)     Hikari mentalna aritmetika (za djecu od 4 do 12 godina)

 Programi su dostupni za svu djecu, neovisno o razini predznanja i da li vaše dijete već pokazuje talent za brojeve i računanje – škola nije za genijalce, već u Malcu steknu genijalne vještine!

Filozofija Malca je da se nastava prilagođava prema potrebama i kapacitetima djeteta. Upravo zbog toga grupe su relativno male te u prosjeku broje 6 do 10 učenika, što profesorima omogućava dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu. Također, nastava se odvija jednom tjedno, kroz dva ili tri vezana sata, što je za roditelje posebno zgodno.

 Program Numicon – rane matematičke vještine za djecu od 3 do 6 godina

Numicon je didaktičko-matematički sustav kojim se razvijaju rane matematičke sposobnosti. Razvili su ga stručnjaci sa sveučilišta Oxford, poznat je širom svijeta, a 2015. godine proglašen je najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards).

Nastava numikona

Učenje se odvija kroz igru pomoću Numicon oblika, a djeca usvajaju pojam broja, odnose među brojeva, brojevne sustave, osnovne računske operacije te različite matematičke obrasce. Uz Numicon oblike, djeca na nastavi rade uz Montessori didaktičke igračke koje su proteklih godina stekle planetarnu popularnost i postale omiljene igračke mališana, ali i roditelja zato što djeci u toj dobi ne dosade tako brzo.

 Također, Numicon se oslanja na VAK metodu i učenje putem različitih osjetila čime se cijeli um razvija podjednako. Pohađanje Numicona odlična je priprema za osnovnu školu i otklanja strah od polaska u prvi razred osnovne škole, prvih obaveza i redovnog učenja.

Program Hikari mentalna aritmetika – za djecu od 4 do 12 godina

 U Dubrovniku, kao i u Hrvatskoj, jedino škola Malac Genijalac primjenjuje originalni program mentalne aritmetike Hikari光 iz Japana – zemlje kolijevke mentalne aritmetike.  Mentalna aritmetika je metoda koja je uvela revoluciju u pristupu matematici i logičkom zaključivanju te je upravo zbog toga obavezni predmeti u japanskom osnovnoškolskom obrazovanju.

Udžbenik iz Hikari mentalne aritmetike

Prednost mentalne aritmetike je da djeci podjednako razvija lijevu i desnu hemisferu mozga. Djeca u radu koriste abakus soroban, dok profesori “Malca” koriste metode poput Total Brain Developmenta, kojom se aktivira rad cijelog uma te VAK metode, koja uključuje korištenja tri osjetila (vid, sluh, dodir). Uz sve navedeno, djeca matematici pristupaju na kreativan i vizualan način te se tako potiče razvoj lijeve i desne hemisfere.

Upravo takvim pristupom dječji mozak se podjednako razvija u najvažnijoj dobi za razvoj – od 4 do 12 godina.

Kao rezultat, djeca razvijaju niz sposobnosti kao što su jasna vizualizacija, pamćenje, logičko zaključivanje, fokus, koncentracija, analitičnost i koncentracija.

Laički rečeno, mentalna aritmetika je jedinstven i zabavan trening mozga čime se razvijaju sposobnosti koje djeci kasnije olakšavaju svladavanje znanja bilo kakvog tipa – u školi, glazbi, sportu i ostalim dodatnim aktivnostima.

Kako mentalna aritmetika izgleda kad je izvode dubrovački Malci, pogledajte u video u nastavku:

Što mentalno računanje ima veze s rastom intelektualnih sposobnosti, rastom koncentracije i boljim uspjehom u školi?

Sigurno bi bili ponosni kad bi vaše dijete moglo mentano zbrajati dvoznamenkaste brojeve i sudjelovati na talent natjecanjima, ali neki će se zapitati, koja je korist od takvih vještina kada na svakom smartphonu imamo kalkulator koji u sekundi mogu izračunati najkompleksniju matematičku operaciju?

Iz dubrovačkog Malca Genijalca nam poručuju:

Mentalna aritmetika ili laički “računanje u glavi” nije cilj našeg programa, već samo metoda uz koju razvijamo intelektualne sposobnosti djeteta. Ljudski mozak sastoji se od dvije polutke: lijeve, zadužene za logičko i analitičko promišljanje te desne, zadužene za kreativnost i intuiciju. Standardni pristup učenju matematike koji smo svi prošli i koji se još uvijek uči u školama, aktivira prvenstveno lijevu, logičku polutku mozga. Kako ona postaje dominantna, tijekom vremena događa se da desna, kreativna strana ostane zapostavljena te se ne razvija podjednako kao lijeva.

Vježbanjem mentalne aritmetike djeca podjednako aktiviraju lijevu i desnu polutku i to u najvažnijom dobi za intelektualni razvoj. Upravo zato djeca maksimalno razvijaju svoje intelektualne sposobnosti kao što su pamćenje, povećanje inteligencije i koncentracije te razvijaju maštu i vizualizaciju. Nakon samo nekoliko mjeseci naša djeca lakše i spremnije pristupaju svim izazovima s kojima se susretnu, odnosno stječu sposobnosti koje im ostaju za cijeli život.”

Razvitak samopouzdanja je prvo što roditelji primijete

 Kao šlag na kraju, profesori dubrovačkog malca govore nam na koji način djeca razvijaju samopouzdanje u školi Malac Genijalac. Kao što smo već rekli, isključivo djeca u dobi od 4 do 12 godina sposobna su savladati metode mentalne aritmetike. Kada dostignu određenu vještinu računanja, redovito se dogodi da njihovi roditelji ne mogu pratiti njihov napredak. I tada djeca u jednom trenutku spoznaju da znaju nešto što njihovi roditelji ne znaju! Tada se osjećaju posebnim, znaju nešto što “veliki” ne znaju i to ih napuni samopouzdanjem koje im kasnije olakšava pristup u školskom gradivu, pri izlasku na ploču u razredu, usmenom odgovaranju te boljim socijalnim odnosima s vršnjacima i odraslima,

Ako niste sigurni je li vaše dijete za Malca, dođite na besplatni probni sat!

Iako smo već rekli da nije potrebna razina predznanja ili talenta za matematiku da bi bili dio Malca, mnogi roditelji imaju predrasude da škola ovakvog tipa nije za njihovo dijete. Upravo iz tog razloga, Malac Genijalac Dubrovnik prije svakog upisa organizira besplatne ogledne satove za programe Numicon i Hikari mentalna aritmetika. To je prava prilika da vi i vaše dijete saznate više detalja o programima te iz prve ruke vidite kako izgleda nastava.

Također, na besplatnim oglednim satovima profesori Malca Genijalca vrše jednostavna testiranja dječjih kapaciteta te na osnovu toga predlažu idealan program.

Prijave za besplatne ogledni sat možete obaviti na sljedeći način:

-> Pozivom na broj : 099 532 4884

-> Ispunjavanjem kontakt obrasca na poveznici ovdje.

-> Slanjem emaila na adresu:  dubrovnik@malacgenijalac.hr

Više informacija potražite na društvenim mrežama MG Dubrovnik -> Instagram Facebook.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA