28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMA GDJE BILI Gradnju Pelješkog mosta sad možete pratiti online

MA GDJE BILI Gradnju Pelješkog mosta sad možete pratiti online

Zanima vas kako napreduju radovi i kakvo je danas stanje na gradilištu Pelješkog mosta, a ne živite u blizini i ne možete “baciti pogled” sa svog prozora da to provjerite? Odnedavno pogled na to možete baciti iz bilo kojeg dijela Hrvatske, ali i svijeta putem web-platforme povezanahrvatska.eu. Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenulo je tu stranicu kako bi informiralo javnost o napretku ugovorenih projekata sufinanciranih EU sredstvima, a na najvažnijim od tih gradilišta postavljene su kamere preko kojih se može pratiti svakodnevni napredak i aktualno stanje radova na njima. Usto, svaki dan se objavljuju i nove fotografije, donosi Večernji.hr.

Gradnju Pelješkog mosta pokrivaju dvije kamere, jedna s kopna, druga s poluotoka, a isto toliko ih je postavljeno na pristupnim cestama.

Na web-stranicu slikovni i videosadržaj s gradilišta stiže s pokretnih kamera stacionarnog autonomnog sustava nadzora, koje imaju mogućnost nadzora širokog područja gradilišta, putem okretno nagibnog kretanja i zoom funkcionalnosti kamere.

A kako bi se osigurali što atraktivniji kadrovi, navode u Ministarstvu, implementiran je potpuno autonoman sustav nadzora, koji ne zahtijeva nikakvu žičnu infrastrukturu za komunikaciju i napajanje, nego koristi solarnu energiju za napajanje te bežičnu telekomunikacijsku infrastrukturu (3G/4G mobilnu mrežu) za prijenos podataka na centralni aplikativni servis. Usto, na posebno atraktivnim lokacijama poput Pelješkog mosta i luke Tkon instalirana je i meteorološka stanica, putem koje se osiguravaju podaci o vremenskim uvjetima – temperatura, vlažnost i tlak zraka, brzina i smjer vjetra, oborine.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA