21.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiLuka Kaić, investitor zgrade u Šipčinama: mi smo za korisnike parkinga našli...

Luka Kaić, investitor zgrade u Šipčinama: mi smo za korisnike parkinga našli rješenje, iako to nije naša obveza

Izgradnja stambene zgrade u Šipčinama za koju je Grad Dubrovnik izdao lokacijsku dozvolu, izazvala je ogorčenje stanovnika tog dijela grada koji su od gradske uprave zatražili rješavanje njihovog problema parkinga, nakon što ostanu bez 200-tinjak parkirališnih mjesta u blizini Karingtonke i buduće novogradnje. U javnosti se postavilo i pitanje je li gradonačelnik Franković govorio istinu nakon što je rekao kako će investitor osigurati zamjenska parkirališna mjesta ispred Mercantea, budući su predstavnici tamošnjih stanara istaknuli kako ih nitko po tom pitanju nije nazvao niti im ponudio takvo rješenje.

Kontaktirali smo Luku Kaića, direktora tvrtke Dubrovački dvori koja se pojavljuje kao investitor zgrade u Šipčinama.

Investitor: gradonačelnik nije lagao

-Kako sam iz medija isčitao, gospodin gradonačelnik je izjavio „kako će se za stanare iz Šipčine osigurati 60 parkirnih mjesta na parkingu Mercante“ i njegova izjava nije nikakva laž ni izmišljotina, već naprotiv prava istina, budući sam ja kao investitor buduće građevine na toj lokaciji, misleći na rješavanje problematike parkinga stanara „Karingtonke“, takvo rješenje i  ponudio gradskoj upravi – tvrdi Luka Kaić, investitor buduće stambene zgrade u Šipčinama čija je gradnja digla popriličnu prašinu, prvenstveno jer se ostaje bez 200-tinjak parkirališnih mjesta u tom dijelu grada.

Naime – nastavlja Kaić – društvo Gravosa doo je vlasnik društva Parking doo koje ima u svom vlasništvu navedeni uređeni parkirališni prostor ispred zgrade Mercantea, a koji je trenutno u najmu od strane društva Contendo doo, a koji se koristi već dugi niz godina kao javni parkirališni prostor.

Od strane Gravosa doo ponuđeno nam je da uzmemo u zakup 50-tak parkirališnih mjesta, a koja bi mi onda ustupili stanarima „Karingtonke“, uz mjesečni zakup od 50,00 € po parkirnom mjestu, temeljem identičnog ugovora o zakupu koji sada stanari „Karingtonke“ imaju potpisan sa društvom Leno doo na parceli koju smo mi kupili.

Kaić: čudi me da stanari nisu zvali nas kao investitore nego su napali gradsku upravu

Kada bi se stanari trebali “izmjestiti” na drugu lokaciju?

-Do samog početka gradnje nije potrebno mijenjati „gornja“ parkirališna mjesta s „donjima“, kao i to da postojeći sklopljeni ugovori o zakupu parkirnih mjesta koje stanari imaju sklopljene sa društvom Leno doo nisu još uvijek raskinuti, niti je itko od stanara „Karingtonke“ ili bilo koji drugi zakupnik parkirališnog prostora dobio bilo kakvu obavijest o potrebi uklanjanja vozila i raskidu postojećeg ugovora.

Čudi me da se razgovor o tom problemu nije poveo ispred predstavnika stanara i nas kao budućeg investitora te društva Leno doo, kako bi razgovarali o tom problemu te našli neko zajedničko rješenje, nego su se odlučili za prosvjede i napad na gradsku upravu i nas kao buduće investitore!

Stanari Karingtonke protiv nove izgradnje: Poštujmo Grad? Da, ali prije svega – poštujmo građane!

Doduše, moram priznati da je mene zvalo dvoje vrlo pristojnih ljudi iz te zgrade pitajući za stanje stvari i kako rješavati parking, ali nije mi se javio nitko od gospode koja su organizirala ove prosvjede u cilju napada na gradsku upravu, organizirajući prosvjed te stavljajući razno razne članke po dubrovačkim portalima kojima je bio cilj ocrniti i mene privatno. Na žalost, tu je počela i stala naša konverzacija.

Mi smo kao investitori uvijek spremni za razgovor i rješavanje problema ili u ovom slučaju nesporazuma usljed neodgovarajuće komunikacije, pa smo se iz tog razloga i obratili gradskoj upravi nudeći rješenje, sukladno prethodnom razgovoru sa društvom Gravosa doo kao trenutnim vlasnikom parkirališnog prostora – kaže Kaić.

O kolikom broju parking mjesta je za njih riječ i po kojoj cijeni bi oni tamo mogli parkirat svoja vozila i kome se stanari mogu obratiti kako bi riješili svoj problem?

Dakle spremni smo svim stanarima koji trenutno imaju ugovore o korištenju parkinga na lokaciji buduće gradnje produžiti ugovore o zakupu, ali na novoj lokaciji, odnosno na parkiralištu ispred zgrade Mercantea, po uvjetima koje imaju sada osim novčane naknade koja bi po preseljenju trebala biti nešto viša. 

Potpisivanje novih ugovora

Za sva pitanja na ovu temu predlažem da se stanari jave jednim skupnim mailom društvu Dubrovački dvori doo (info@domograd.hr) i društvu Gravosa doo ukoliko imaju volju i želju riješiti problem parkinga na način koji smo predložili, a nakon toga možemo početkom iduće godine i potpisivati nove ugovore na novoj lokaciji.

Sadašnja parkirna mjesta svi stanari koji imaju ugovor, mogu koristiti do trenutka početka gradnje do kada će zasigurno svima biti omogućeno potpisivanje novih ugovora na zamjenskim parkirnim mjestima.

Svjesni smo problema s nedostatkom parkirališnih mjesta u gradu Dubrovniku, te smo stoga pokušali iznaći kvalitetno rješenje nastale situacije, iako smatramo da to nije naša obaveza.

Vjerujem da će se u međuvremenu naći i trajno rješenje po kojem će se na susjednim parcelama izgraditi i novi objekti sa podzemnim garažama u kojim će se sukladno nekom budućem dogovoru sa Gradom Dubrovnikom stvoriti i uvjeti za trajno rješavanje ovog gorućeg pitanja – zaključio je direktor tvrtke Dubrovački dvori d.o.o. Luka Kaić.

 

1 KOMENTAR

  1. Ne razumijem sto hoće ovi džabalebaroši.Znači privatno zemljište koje ste uzurpirali je i dalje privatno vlasništvo,pa onda investitor ima pravo s njim raditi i graditi što je po zakonu dopušteno.
    Tko ste vi da se vas pita nešto?
    Nego navikli grabiti gdje stignete i vragu vazda malo

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA